Δοκιμάστε την τέλεια συνταγή με αβοκάντο

abokanto-kotosalata
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά κι αν το έχετε βαρεθεί στη σαλάτα ή στο σάντουιτς, δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να απολαύσετε το αβοκάντο, με γέμιση κοτοσαλάτας.

Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να την καταναλώσετε και σαν ένα πλήρες γεύμα, το μεσημέρι ή το βράδυ, ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα και δίνοντας νέα διάσταση στο αβοκάντο σας.

Υλικά για 4 μερίδες (θερμίδες ανά μερίδα: 250)
2 καθαρισμένα στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα 
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
½ κουτ. του γλυκού πιπέρι
½ κουτ. της σούπας μουστάρδα
4 αβοκάντο
λίγη πάπρικα

Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε το κοτόπουλό σας και σιγοβράστε το με λίγο νερό με αλάτι, τόσο ώστε να καλύπτει το κοτόπουλο, για 25 λεπτά.

Βγάλτε τα από τη φωτιά, αφήστε τα να κρυώσουν κι έπειτα τοποθετήστε τα σε ένα μπολ κόβοντας μικρά κομματάκια. Αναμείξτε τα με το σέλινο, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει. Όταν έρθει η ώρα να φάτε, κόψτε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος και ξεφλουδίστε τα. Αφαιρέστε το κουκούτσι και προσθέστε την κοτοσαλάτα στο κέντρο τους, γαρνίροντας, αν θέλετε, με λίγη πάπρικα.