Απορίες γυναικών για την ομορφιά και οι απαντήσεις τους

gunaika-omorfia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Και άλλες 5 κρίσιμες απορίες ομορφιάς -με τις σωστές απαντήσεις για κάθε ηλικία.

Απορία #1: Για γυναίκες 20+
«Πέφτοντας για ύπνο χωρίς να αφαιρέσω με το μακιγιάζ, θα γεμίσω γρήγορα ρυτίδες;»


Και όχι μόνο αυτό. Οι έντονες κοκκινίλες, οι συχνότεροι ερεθισμοί, ακόμη και η δημιουργία μόνιμης ακμής είναι ο σοβαρότερος κίνδυνος για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας. Τα βαριά συστατικά των προϊόντων μακιγιάζ σχηματίζουν ένα φράγμα πάνω από το δέρμα, κλείνοντας μέσα τους δεκάδες ερεθιστικούς παράγοντες, οι οποίοι σε συνδυασμό με την φυλακισμένη υγρασία οδηγούν σε ποικίλες αλλεργικές αντιδράσεις. Το σημαντικότερο που οφείλετε να προσέχετε είναι οι βλεφαρίδες και τα μάτια σας. Αν δεν αφαιρείτε εντελώς την αδιάβροχη μάσκαρα ή τις βαριές σκιές ματιών μπορεί να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί με κατακόκκινα και πρησμένα μάτια, κνησμό, δακρύρροια ή με απολέπιση στα βλέφαρα -ως αποτέλεσμα αλλεργικής αντίδρασης. Ακόμη χειρότερα, η παραμονή του μακιγιάζ στα μάτια όλο το βράδυ έχει συνδεθεί με σοβαρές λοιμώξεις των ματιών (όπως η ξηροφθαλμία και η επιπεφυκίτιδα), σύμφωνα με πρόσφατη εργασία που ανακοινώθηκε σε ευρωπαϊκό οφθαλμολογικό συνέδριο.

Απορία #2: Για γυναίκες 30+
«Όντως η απολέπιση ανανεώνει το δέρμα ή, αντιθέτως, το κάνει πιο ευαίσθητο στους ερεθισμούς;»

 Δερματολόγοι και αισθητικοί συμφωνούν ότι η απολέπιση αποτελεί το αντίδοτο στη θαμπή και τραχιά όψη της επιδερμίδας. Ωστόσο, συστήνουν στις γυναίκες με λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα (ανοιχτόχρωμες, κυρίως) να αποφεύγουν το τρίψιμο με μικροκόκκους (scrub) γιατί ενδέχεται να μειώσουν το χόριο και πιθανώς να επηρεάζουν τα τριχοειδή αγγεία. Ασφαλέστερη μέθοδος θεωρείται το χημικό peeling, καθώς οι ουσίες που χρησιμοποιούνται από το γιατρό ή την αισθητικό (κοκτέιλ φαινολών, τριχλωροξικού οξέος και άλφα-υδροξυοξέων) έχουν ηπιότερη δράση. Σε κάθε περίπτωση, η μαγική λέξη είναι «ήπιο». Όσο πιο προσεκτικά επιλέγετε να απολεπίζετε την επιδερμίδα σας τόσο θα κερδίζετε οφέλη, χωρίς κανένα ρίσκο.

Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε αντιγηραντικά προϊόντα με βάση το  γλυκολικό οξύ ή τη ρετινόλη που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, δεν χρειάζεστε απολέπιση: η επιδερμίδα σας θα δείχνει λαμπερή και σφιχτή χωρίς καν να μπείτε στον κόπο του τριψίματος.

Απορία #3: Για γυναίκες 40+
«Πώς να απλώνω τον ορό μου σωστά;»
 

Κάθε ώριμη γυναίκα οφείλει να είναι ερωτευμένη με το serum της, το οποίο, χάρη στη συμπυκνωμένη σύνθεσή του παρέχει υψηλά επίπεδα ενυδάτωσης και βαθιά κυτταρική θρέψη της επιδερμίδας, προάγοντας -με λίγες σταγόνες- την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την συγχέετε τη χρήση και τη δράση ενός ορού με την ενυδατική σας, η οποία δρα στις εξωτερικές στοιβάδες. Απλά φροντίστε να περιμένετε τουλάχιστον 5 έως 10 λεπτά μετά την εφαρμογή του ορού στο δέρμα σας ώστε να απορροφηθεί πλήρως. Εάν εφαρμόσετε την ενυδατική σας πάρα πολύ σύντομα, τα συστατικά του serum μπορεί να υποστούν αραίωση.

Απορία #4: Για γυναίκες 45+
«Είναι το μασάζ προσώπου η εναλλακτική λύση για το Botox;»
 

Με κόστος πάνω από 100€ περίπου τη φορά, το Botox, θεωρείται από τις περισσότερες γυναίκες μια απλησίαστη θεραπεία ομορφιάς. Αντίθετα, το αυτοσχέδιο μασάζ προσώπου αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια πρώτης τάξεως λύση για να σβήσετε τις ρυτίδες, καθώς αυξάνει την κυκλοφορία, χαλαρώνει τους μυς και μειώνει τις ρυτίδες που οφείλονται σε ορμονικό στρες. «Ξεκινήστε χαϊδεύοντας το πρόσωπο με τα δάχτυλά σας για να “ζεσταθεί”» εξηγεί ο Δρ. Maoshing Ni, θεραπευτής της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και γκουρού των εναλλακτικών αντιγηραντικών θεραπειών. Στη συνέχεια εκτελέστε τις παρακάτω κινήσεις από 10 φορές:

-Ανασηκώστε τα φρύδια όσο ψηλότερα μπορείτε, κρατήστε για 5’’ και χαλαρώστε.

-Μετακινήστε μερικές φορές με τα δάχτυλα τη μύτη σας από τη μία πλευρά στην άλλη

-Φουσκώστε τα μάγουλά σας με πολύ αέρα και ξεφυσήξτε τον αέρα με δύναμη σουφρώνοντας τα χείλη

-Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη σας, πιέστε το δέρμα στο κούτελο, από τη γραμμή των φρυδιών και έως τη γραμμή των μαλλιών.

-Τέλος, κάντε ένα μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο, επιμένοντας στα σημεία που κυριαρχούν οι ρυτίδες.

Απορία #5: Για γυναίκες κάθε ηλικίας
«Αξίζει να επενδύσω όλα μου τα χρήματα σε μια κρέμα νύχτας;»

 Οι επιστήμονες που έλαβαν μέρος σε έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Sense Αbout Science, εξέτασαν γυναίκες κάθε ηλικίας έπειτα από 12 εβδομάδες συστηματικής χρήσης εξειδικευμένων αντιρυτιδικών κρεμών νύχτας, αξίας αρκετών δεκάδων ευρώ η κάθε μια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες εξομαλύνθηκαν, σε ποσοστό 10% -μια βελτίωση πρακτικά αόρατη στο μάτι. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της έρευνας, τα περισσότερα από τα «θαυματουργά» συστατικά έχουν δείξει θεαματικά αποτελέσματα σε εργαστηριακό περιβάλλον, καταφέρνοντας να διπλασιάσουν την διάρκεια ζωής των κυττάρων. Ωστόσο, τόνισαν ότι τίποτε δεν μπορεί να ευεργετήσει την επιδερμίδα σας από έναν καλό οχτάωρο ύπνο, ο οποίος δεν κοστίζει τίποτε.

Απορία #6: Για γυναίκες κάθε ηλικίας
«Να φοβάμαι τις βαφές αν έχω λεπτά μαλλιά;»

Το γεγονός είναι ότι τόσο οι φυσικές χρωστικές όσο και οι χημικές βαφές καταστρέφουν το φλοιό της τρίχας και αλλάζουν τη δομή της (ιδίως το ξάνοιγμα του χρώματος με οξυζενέ). Η σίγουρη λύση; Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια από έναν έμπειρο κομμωτή ή δοκιμάστε να δημιουργήσετε φωτεινές ανταύγειες από τη μέση των μαλλιών έως τις ρίζες (στυλ όμπρε). 

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ