Τρεις σωτήριες λύσεις για κάθε πρόβλημα της ανδρικής επιδερμίδας

andras-omorfia-peripoiisi
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Όσοι άνδρες βρίσκονται λίγο πριν ή λίγο μετά τα 30, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσουν αυτό το άρθρο.

«Κύριοι, αυτό που λειτουργεί τέλεια στην επιδερμίδα της φίλης σας πιθανότατα δεν είναι κατάλληλο για σας», λέει η Dr. Ritu Gupta, μια ειδικευμένη δερματολόγος με έδρα στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Και εξηγεί: «Τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία στο πρόσωπο ενός άνδρα μετά από την ηλικία των 30, είναι ένα από  τα κορυφαία συμπτώματα εργασιακού στρες, όπου συνδυαστικά με συστηματική κατανάλωση αλκοόλ και καπνίσματος, δείχνει να έχει διπλάσιες πιθανότητες πρόωρης γήρανσης του δέρματος συγκρινόμενο με ένα γυναικείο δέρμα».

 Η πιο δραστική λύση: «Αυξήστε την καθημερινή ενυδάτωση με μια κρέμα κατάλληλη στον τύπο της επιδερμίδας σας, συνδυαστικά με μάσκα προσώπου, δυο φορές τη βδομάδα», συμβουλεύει η Gupta.

«Οι σακούλες κάτω από τα μάτια και οι εμφανείς πόροι σε όλο το πρόσωπο, προσθέτουν επιπλέον δεκαετίες στην όψη ενός άνδρα, ασχέτως της πραγματικής του ηλικίας», λέει η η αισθητικός και beauty therapist διασημοτήτων, Trillian Kelroy και συμβουλεύει: «Μετατρέψτε τις ενυδατικές κρέμες προσώπου και ματιών σε καθημερινή σας υποχρέωση. Αλλά μόνο αυτή η ρουτίνα, δεν είναι αρκετή».

Η πιο δραστική λύση: «Όσον αφορά στις σακούλες και τους μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια, η λύση κρύβεται πίσω από έναν καλό 8ωρο βραδινό ύπνο. Για τους πόρους στο δέρμα; Τακτικότερη απολέπιση», συμβουλεύει η Kelroy.  

«Ανησυχείτε πολύ παρατηρώντας την έντονη ξηρότητα του δέρματός σας και την εμφάνιση διάσπαρτων καφέ κηλίδων σε όλο το πρόσωπο; Ε, λοιπόν, δεν είστε ο μόνος», λέει η δερματολόγος Tracey Beeby, επικεφαλής εκπαίδευσης στη σχολή αισθητικής δερματολογίας Ultraceuticals, με έδρα το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. «Η φωτογήρανση που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο έχει την τάση να διπλασιάζεται στους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες, εξαιτίας τη ελλιπούς χρήσης αντηλιακής προστασίας. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την δημιουργία περισσότερο ορατών ρυτίδων, αλλά κυρίως με τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, ακόμη και πριν τα 30», τονίζει η Beeby.

Η πιο δραστική λύση: «Αντηλιακή κρέμα προσώπου, χειμώνα-καλοκαίρι», συμβουλεύει η ειδικός. «Ακόμη και όταν έξω έχει συννεφιά».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ