Η οικογένεια του Michael Jackson αξιώνει 100 εκατομμύρια δολάρια από το HBO

michael-Jackson Cliff Schiappa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αφορμή για τη μήνυση είναι το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Έχοντας ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Dan Reed, η οικογένεια του Michael Jackson κατέθεσε μήνυση κατά του HBO, αξιώνοντας 100 εκατομμύρια δολάρια από το τηλεοπτικό δίκτυο. Το επίμαχο ντοκιμαντέρ εξετάζει τις περιπτώσεις των Wade Robson και James Safechuck, οι οποίοι ισχυρίζονται πως τη δεκαετία του 1990 έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον «Βασιλιά της Pop».

Δείτε το επίσημο τρέιλερ το «Leaving Neverland»

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια Jackson, το HBO παραβίασε μια ρήτρα σε συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον μουσικό το 1992. Πιο συγκεκριμένα για να μπορέσει να αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής του «Michael Jackson In Concert In Bucharest: The Dangerous Tour» το δίκτυο συμφώνησε να μην «δυσφημίσει» τον Jackson σε μελλοντικές παραγωγές του.

HBO

Παράλληλα η οικογένεια Jackson θεωρεί πως το «Leaving Neverland» είναι «ένας μονόπλευρος μαραθώνιος ανεξακρίβωτης προπαγάνδας» που αποσκοπεί «να εκμεταλλευτεί αναίσχυντα έναν αθώο άνθρωπο που δεν είναι πια εδώ για να αμυνθεί». Ο δικηγόρος της οικογένειας Howard Weitzman σχολίασε πως το τηλεοπτικό δίκτυο όφειλε να ήταν πιο προσεκτικό στην έρευνα του ώστε το ντοκιμαντέρ να είναι «δίκαιο και ισορροπημένο».

«Δεν χαρακτήρισα καθόλου τον Jackson στην ταινία – νομίζω πως αν την δείτε θα διαπιστώσετε πως είναι η ιστορία για δυο οικογένειες και ο Jackson είναι ένα στοιχείο της ιστορίας. Δεν σχολίασα τον Jackson, η ταινία δεν είναι για τον Michael. Η ταινία είναι μια αναφορά σεξουαλικής κακοποίησης, πως συμβαίνει η σεξουαλική κακοποίηση και μετά πως εξελίσσονται οι συνέπειες αργότερα στην ζωή» δήλωσε πρόσφατα ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.