«Oblivion»: ο Tom Cruise σε νέες περιπέτειες

oblivion-o-tom-cruise-se-nees-peripeteies-tom-cruise-se-nees-peripeteies

ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

«Είναι μια ταινία που θα θέλετε να ξαναδείτε». Αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει Tom Cruise στο κοινό για τη νέα του ταινία «Oblivion», μια ταινία που μας μεταφέρει χρονικά στο 2077 αλλά μας θυμίζει και το… 1986, εφόσον ο Tom Cruise φαίνεται να μην έχει γεράσει ούτε μια μέρα από το Top Gun.

Όλον τον κόσμο έχει βαλθεί να γυρίσει ο Tom Cruise για την προώθηση της νέας του ταινίας «Oblivion», με πιο πρόσφατο σταθμό του τη Μόσχα. Μετά την εισπρακτική αποτυχία των δύο τελευταίων έργων του, Rock of Ages και Jack Reacher, ο 51χρονος ηθοποιός έχει αφοσιωθεί στο μάρκετινγκ προκειμένου να αυξήσει το hype γύρω από το καινούριο του φιλμ.

Ειδικά μετά την πτώση της δημοτικότητας του στις ΗΠΑ, λόγω του διαζυγίου του, ο κινηματογραφικός αστέρας έχει στραφεί σχεδόν αποκλειστικά στο εξωτερικό, όπου το κοινό εξακολουθεί να είναι ανεπηρέαστο και πιστό.

Στην ταινία «Oblivion», ο Cruise υποδύεται ένα αστροναύτη, τον Jack Harper, που αρχίζει να αμφισβητεί τα όσα ξέρει για την αποστολή του αλλά και τον ίδιο. Η ταινία βασίζεται σε ένα κόμικ που είχε γράψει πριν από κάποια χρόνια ο σκηνοθέτης της, Joseph Kosinski. O Kosinski έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, και αγαπητός στους φανατικούς της επιστημονικής φαντασίας, χάρη στην ταινία «Tron: Legacy» το 2010.

Οι συντελεστές του «Oblivion» μιλούν για μια ταινία γεμάτη εκπλήξεις που κρατά το κοινό σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκειά της. «Οι ανατροπές της συνεχίζονται μέχρι και το τελευταίο πλάνο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Cruise.

Αν κι έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε δύο έργα επιστημονικής φαντασίας, σκηνοθεσίας Spielberg, το «Minority Report» και το «Ο πόλεμος των Κόσμων», ο ηθοποιός τονίζει ότι η τελευταία του φουτουριστική απόπειρα είναι άκρως διαφορετική και συμβολική για αυτόν, καθώς σηματοδοτεί την επανασύνδεση του είδους με τα στοιχεία που έκαναν τον ίδιο να το αγαπήσει: «Είχαμε βρεθεί σε μια περίοδο που η επιστημονική φαντασία στο σινεμά ήταν μόνο εφέ. Τώρα όμως δίνουμε έμφαση στην ιστορία. Προσαρμόζουμε τα εφέ στην ιστορία, κι όχι το αντίθετο», εξηγεί.

Δίπλα στον Cruise πρωταγωνιστούν η Olga Kurylenko και ο Morgan Freeman, ο οποίος πρόσφατα αποκάλυψε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που αναμείχθηκε στην ταινία ήταν η επιθυμία του εδώ και αρκετά χρόνια να συνεργαστεί με τον Cruise, μιας και είναι «πολύ μεγάλος θαυμαστής του».

Πληροφορίες: Το «Oblivion» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Απριλίου από την UIP.