Όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για την ταινία «Breaking Bad»

breaking-bad
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ποιοι χαρακτήρες θα επιστρέψουν στο κινηματογραφικό σίκουελ της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς;

Το δραματικό φινάλε του «Breaking Bad» μπορεί να ξεπέρασε τις προσδοκίες των φανατικών θαυμαστών του, όμως άφησε ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα. Για πολλά χρόνια κυκλοφόρησαν φήμες για μια συνέχεια και όπως πρόσφατα έγινε γνωστό, το κινηματογραφικό σίκουελ της σειράς είναι πλέον γεγονός.

Πρωταγωνιστής της ταινίας θα είναι ο Jesse Pinkman, τον οποίο ενσάρκωσε στην τηλεοπτική σειρά του AMC με τεράστια επιτυχία ο Aaron Paul. Η ταινία με την κωδική ονομασία «Greenbrier» αποτελεί παραγωγή του Netflix, όμως δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες ή αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας streaming. Άγνωστη παραμένει και η ημερομηνία εξόδου της ταινίας.

AMC

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το τμήμα κινηματογράφου του Νέο Μεξικού, όπου θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα, η ταινία αφηγείται «την απόδραση ενός θύματος απαγωγής και το ταξίδι του στην ελευθερία». Στην τελευταία του εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά ο Jesse προσπαθούσε να αποδράσει από ένα εργαστήριο παραγωγής μεθαμφεταμίνης, επιβεβαιώνοντας έτσι τον πρωταγωνιστικό ρόλο του χαρακτήρα του.

Μιλώντας στο GQ το 2013, ο δημιουργός της σειράς, Vince Gilligan, εκτίμησε ότι το «πιθανότερο σενάριο» είναι πως επειδή τα δαχτυλικά αποτυπώματα του Jesse βρίσκονται παντού στο παράνομο εργαστήριο και φέρεται να εμπλέκεται στις δολοφονίες δύο ομοσπονδιακών πρακτόρων, η ελευθερία του δεν θα κρατήσει πάνω από «μια μέρα, μια εβδομάδα ένα μήνα». Στη συνέχεια όμως συμπλήρωσε πως «αν και αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο, όπως το βλέπω, ξέφυγε και πήγε στην Αλάσκα, άλλαξε το όνομα και ξεκίνησε μια νέα ζωή. Το θέλεις αυτό για το παιδί, το αξίζει». Μένει να φανεί λοιπόν εάν ο Jesse όντως κατάφερε να ξεφύγει στον παγωμένο Βορρά ή εάν η ιστορία του είχε μια πιο «συμβατική» εξέλιξη.

AMC

Πέραν του Paul και του Gilligan – ο οποίος έγραψε το σενάριο και θα σκηνοθετήσει – στην ταινία θα επιστρέψουν οι Matt L. Jones και Charles Baker στους ρόλους των Badger και Skinny Pete, των δύο εθισμένων φίλων του Jesse. Υπάρχουν φήμες πως στην ταινία θα επιστρέψουν οι Anna Gunn, R.J. Mitte και Betsy Brandt (ως Skylar White, Walter Jr. και Marie Schrader αντίστοιχα).

AMC

Δεδομένου ότι η spin-off σειρά «Better Call Saul» θα επιστρέψει για μια πέμπτη σεζόν, υπάρχουν σκέψεις για ένα πιθανό crossover με τον αγαπημένο δικηγόρο, τον οποίο ερμήνευσε ο Bob Odenkirk, μαζί με τον «φουσκωτό» του, Huell Babineaux που ενσαρκώνει ο Lavell Crawford. Όσο για τον Bryan Cranston που ενσάρκωσε τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του Walter White, ο ηθοποιός ξεκαθάρισε πως «οπωσδήποτε» θα επέστρεφε στον ρόλο του εάν του το ζητούσε ο Gilligan, παρά το γεγονός ότι πεθαίνει στο φινάλε της τηλεοπτικής σειράς.