Ένα επικό trailer μας υπενθυμίζει γιατί αγαπήσαμε το «Star Wars»

star-wars-always
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

O Topher Grace και ο Jeff Yorkes δημιούργησαν ένα εκπληκτικό πεντάλεπο super-cut που συνδυάζει τις δέκα ταινίες της σειράς.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το «Star Wars» είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αγαπημένα κινηματογραφικά franchises (πέραν των πλουσιοπάροχων συμφωνιών marketing) είναι το γεγονός ότι η Lucasfilm έχει αγκαλιάσει τους θαυμαστές των ταινιών από την πρώτη στιγμή. Στα χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη ταινία της σειράς το 1977 πολλοί φανατικοί οπαδοί έχουν εμπνευστεί και δημιουργήσει τις δικές τους ταινίες.

Ο ηθοποιός Topher Grace, γνωστός για τους ρόλους του στο «That ‘70s Show» και το «BlacKkKlansman: Η παρείσφρηση» του Spike Lee, είναι ένας από αυτούς τους φανατικούς και μέσω ενός τρέιλερ διάρκειας πέντε λεπτών καταφέρνει να συνοψίσει την επική ιστορία του George Lucas. Συνδυάζοντας σκηνές από τις δέκα ταινίες μέχρι τώρα (τα οχτώ επεισόδια της ιστορίας των Skywalker, το «Rogue One» και το «Solo») με την εμβληματική μουσική του John Williams, ο Gopher μαζί με τον συνεργάτη του και μοντέρ Jeff Yorkes δημιούργησαν το «Stars Wars Always».

«Δέκα ταινίες, δύο nerds, ένα σαββατοκύριακο (όταν οι γυναίκες μας ήταν εκτός πόλης). Απολαύστε» έγραψε ο Grace στην ανάρτηση του στο Twitter. Ο Yorkes αναρωτήθηκε «γιατί τα στούντιο δεν δημιουργούν mega-trailers, δένοντας μαζί όλες τις ταινίες ενός franchise για να σου υπενθυμίζουν γιατί τις ερωτεύτηκες αρχικά; Δεν θα ήταν υπέροχο; Αυτό σκεφτήκαμε ο φίλος μου Topher Grace και εγώ».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Grace έχει εκφράσει κατά αυτόν τον δημιουργικό τρόπο την αγάπη του για τις ταινίες «Star Wars». Πριν από λίγα χρόνια ο ηθοποιός είχε συμπτύξει τα τρία (αμφιλεγόμενα) επεισόδια της πρίκουελ τριλογίας σε μια ταινία δύο ωρών, η οποία είχε ενθουσιάσει πολλούς fan. Μένει να φανεί εάν η Disney θα του δώσει μια ευκαιρία.