Σκόρπισε θλίψη ο θάνατος του Keith Flint των Prodigy

keith-flint-prodigy Hugo Marie
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο 49χρονος τραγουδιστής φέρεται να αυτοκτόνησε στο σπίτι του το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Keith Flint, ο εμβληματικός τραγουδιστής και χορευτής των Prodigy, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο 49χρονος μουσικός φέρεται να αυτοκτόνησε, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε το συγκρότημα μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης.

«Με βαθύτατο σοκ και θλίψη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο του αδελφού μας και του καλύτερου φίλου μας, Keith Flint. Ένας αληθινός πρωτοπόρος, καινοτόμος και θρύλος. Θα μας λείπει για πάντα. Σας ευχαριστούμε για τον σεβασμό σας αυτή την ώρα στην ιδιωτικότητα όλων όσοι είχαν στενή σχέση μαζί του» έγραψαν στο Twitter οι Prodigy.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του στο Instagram, ο frontman των Prodigy, Liam Howlett, επιβεβαίωσε τις φήμες για αυτοκτονία του Flint. «Τα νέα αληθεύουν, δεν μπορώ να πιστέψω που το λέω, αλλά ο αδερφός μας, Keith, αυτοκτόνησε το Σαββατοκύριακο. Είμαι σοκαρισμένος, οργισμένος, μπερδεμένος και συντετριμένος…Αναπαύσου εν ειρήνη, αδερφέ» έγραψε χαρακτηριστικά ο Howlett.

Πολλοί φίλοι, θαυμαστές και συνεργάτες του Flint εξέφρασαν την τεράστια θλίψη τους για τον θάνατο του χαρισματικού τραγουδιστή στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως η πρώην σύντροφός του, Gail Porter, οι Foo Fighters, οι Kasabian, o Andy C, ο Ian Brown των Stone Roses, οι Chase & Status και πολλοί άλλοι.

Γεννημένος στις 17 Σεπτεμβρίου 1969, ο Flint έγινε μέλος των Prodigy το 1990 όταν και άρχιζε η έκρηξη της rave σκηνής στη Μεγάλη Βρετανία. Αρχικά ο Flint ήταν χορευτής του πρωτοποριακού συγκροτήματος, όμως στα μέσα της δεκαετίας του 1990 άρχισε να συμμετέχει πιο ενεργά στο μουσικό κομμάτι και έγινε τραγουδιστής, δίνοντας μια ξεχωριστή πινελιά στα «Firestarter» και «Breathe», μεταξύ άλλων. Τελευταία κυκλοφορία των Prodigy ήταν το «No Tourists» το 2018.