Τα γυρίσματα της τελευταίας μάχης του «Game Of Thrones» ήταν «σκέτη κόλαση»

game-of-thrones
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ηθοποιοί και συνεργείο μίλησαν ανοιχτά για τις σκληρές απαιτήσεις και τις μεγάλες προκλήσεις της εξαντλητικής παραγωγής.

Ο όγδοος και τελευταίος κύκλος του «Game Of Thrones» θα κάνει την πρεμιέρα του τον Απρίλιο και, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις των παραγωγών και ηθοποιών, η δράση στο μεγάλο φινάλε θα είναι καταιγιστική. Παρά τη σχετική μυστικότητα, έχει γίνει γνωστό πως η μεγάλη μάχη του όγδοου κύκλου έχει σπάσει τα ρεκόρ, καθώς τα γυρίσματα έφτασαν τις 11 εβδομάδες.

Σε μια νέα συνέντευξη του Entertainment Weekly με το καστ και το συνεργείο, τα γυρίσματα της μάχης μεταξύ των υπερασπιστών του Westeros και των White Walkers παρομοιάστηκαν με «σκέτη κόλαση». Αυτό που γίνεται αντιληπτό από πολλούς συντελεστές είναι πως οι ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις σε συνδυασμό με την παρατεταμένη διάρκεια της παραγωγής τους έφερε στα όρια.

HBO

Ο Iain Glen, ο οποίος υποδύεται τον Ser Jorah Mormont σχολίασε πως ήταν «η πιο δυσάρεστη εμπειρία» στην παραγωγή της σειράς. «Ήταν πραγματική πρόκληση, πραγματικά μίζερα. Πήγαινες για ύπνο στις εφτά το πρωί και όταν ξύπναγες το μεσημέρι ήσουν ακόμα τόσο εξουθενωμένος που δεν μπορείς πραγματικά να κάνεις τίποτα και μετά επιστρέφεις. Δεν υπάρχει ζωή έξω από αυτό. Έχεις ένα τσούρμο εξαθλιωμένων ηθοποιών» συμπλήρωσε ο Glen για τα γυρίσματα της μάχης.

Λόγω της λεπτομερώς χορογραφημένης μάχης, τα γυρίσματα κρατούσαν πολλές ώρες, συχνά τα βράδια με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή και λάσπη. Η Maisie Williams (η οποία ενσαρκώνει την Arya Stark) είχε να κάνει λιγότερο έντονη προετοιμασία σε σχέση με τους συναδέλφους της, όμως, όπως μαρτυρά η ίδια για τα γυρίσματα, «τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το πόσο σε εξαντλούν σωματικά».

HBO

«Δεν μπορείς να αρρωστήσεις, πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου επειδή υπάρχουν τόσα πολλά τα οποία πρέπει να γίνουν που δεν μπορεί να κάνει κάποιος άλλος. Υπάρχουν στιγμές που ως άνθρωπος έχεις σπάσει και απλά θέλεις να κλάψεις» τόνισε η Williams.

Βεβαίως οι ηθοποιοί δεν ξεχνούν πως τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν στα γυρίσματα της μάχης δεν συγκρίνονται με αυτά που βίωσε το συνεργείο της παραγωγής. O Liam Cunningham (Ser Davos Seaworth) χαρακτήρεσε τα μέλη του συνεργείου «ήρωες» για τις προσπάθειές τους, ενώ, όπως τονίζει με νόημα ο Rory McCann (The Hound), «όλοι προσεύχονται να μη χρειαστεί να το ξανακάνουν».