Ταΐζετε σωστά την επιδερμίδα σας;

gunaika-derma-omorfia-ntomates-diatrofi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτά είναι τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η επιδερμίδα σας για να διατηρηθεί υγιής και νεανική για πάντα.

Κάθε γυναίκα αναζητά μια υγιή επιδερμίδα και, κυρίως μια νεότερη εικόνα μπροστά από τον καθρέφτη. Πολλές είναι διατεθειμένες να κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν τη χαμένη τους ομορφιά -στις μέρες μας υπάρχουν ένα σωρό θεραπείες, επεμβάσεις και μηχανήματα που μπορούν να προσφέρουν αυτό το άπιαστο όνειρο-, όμως, όλες αυτές οι μέθοδοι κοστίζουν ακριβά, κάποιες είναι και αρκετά επώδυνες, ενώ μερικές θεωρούνται και αρκετά παρακινδυνευμένες.

Υπάρχει άραγε κάποιος άλλος, φυσικός, ανώδυνος και ασφαλής τρόπος να αποκτήσει μια γυναίκα νεότερη όψη, λαμπερότερο βλέμμα, καθαρότερη και πιο εύκαμπτη επιδερμίδα, όπως παλιότερα;

Ο Nicholas Perricone, M.D., καθηγητής δερματολογίας στο πανεπιστήμιο του Yale και συγγραφέας του bestseller «The Wrinkle Cure»  (Η Θεραπεία των Ρυτίδων) δίνει μια σπουδαία λύση χωρίς να απαιτείται κανενός είδους επέμβαση: «Καταναλώστε τις κατάλληλες τροφές και θα δείτε πόσο εύκολα και απλά θα αφαιρέσετε αρκετά χρόνια από την όψη σας» λέει ο γιατρός, εξηγώντας πώς τροφοδοτώντας τον οργανισμό και την επιδερμίδα σας με τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες εξολοθρεύονται οι βλαβερές ελεύθερες ρίζες και το πρόσωπό σας ξαναβρίσκει τη χαμένη του νεότητα.

Γεμίστε το σώμα σας με καλές ουσίες
Οι ελεύθερες ρίζες ζουν μέσα σε κάθε κύτταρο του σώματος και έργο τους είναι να «ρημάζουν» τον ιστό της επιδερμίδας. Τρώγοντας όμως τις κατάλληλες τροφές μπορείτε να αντιστρέψετε αυτή τη διαδικασία γήρανσης με οφέλη όχι μόνο για την επιδερμίδα, αλλά για τα μαλλιά, ακόμη και τα νύχια σας. Ο Perricone στο βιβλίο του βεβαιώνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα ωφέλιμα συστατικά απορροφώνται από το σώμα μέσω των τροφών χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. Βιταμίνες C, E, B1 (ή θειαμίνη) αλλά και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο υπάρχουν σε όλα τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια. «Αν τρώτε φυσιολογικά και ισορροπημένα, φροντίζοντας να παίρνετε τις βιταμίνες και τα άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής και υποθέτοντας πως δεν καπνίζετε, τότε η επιδερμίδα σας μπορεί κάλλιστα να αμυνθεί από τα σημάδια της γήρανσης».

 Οι πέντε top αντιγηραντικές τροφές
Στο βιβλίο του ο Perricone κάνει αναφορά σε μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition, όπου αποκαλύφθηκε πως πέντε συγκεκριμένες τροφές μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου, προσδίδοντας ελαστικότητα και λάμψη στις ώριμες επιδερμίδες:

Ακτινίδιο: Έχει την ικανότητα να διπλασιάζει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και, σε λιγότερο βαθμό, να διεγείρει την ανάπτυξη ινοβλαστών οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά στην εμφάνιση ρυτίδων.

Αβοκάντο: Γεμάτη υγιή λιπαρά και βιταμίνες Α και C, αποδεικνύεται ως σούπερ τροφή για ένα ελαστικό και υγιές δέρμα.

Μαρούλι: Μόνο έξι φύλλα του προμηθεύουν τον οργανισμό με όση βιταμίνη Α χρειάζεται ώστε να κινηθεί η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος, ενώ το ποτάσιο που επίσης περιέχει βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία στα αγγεία του προσώπου.

Σολομός: Χάρη στα ω-3 λιπαρά οξέα του, η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και διατηρείται καλά ενυδατωμένη εκ των έσω.

Ντομάτα: Το ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο καταπολεμά τη δράση των ελευθέρων ριζών αφήνοντας το δέρμα καθαρό, λείο και στιλπνό.

«Η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης C καθημερινά, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να μειώσει τις βλάβες που προκαλεί στο DNA η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου» τονίζει ο Perricone.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ