Ταινίες της εβδομάδας (7/3/2019)

captain-marvel
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της «Captain Marvel» με την Brie Larson ξεχωρίζει στις νέες επιλογές της εβδομάδας.

«Captain Marvel»
Μία ολοκαίνουρια περιπέτεια από μία πρωτόγνωρη περίοδο της ιστορίας τoυ cinematic universe της Marvel, που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1990, παρακολουθεί την Carol Danvers καθώς μεταμορφώνεται σε μία από τις πιο ισχυρές ηρωίδες του κόσμου. Όταν ένας μαινόμενος διαγαλαξιακός πόλεμος ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές καταλήγει στη Γη, η Danvers και οι σύμμαχοι της βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.
Σκηνοθεσία: Anna Boden και Ryan Fleck, Σενάριο: Anna Boden, Ryan Fleck και Geneva Robertson-Dworet, Ερμηνεύουν: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law και Annette Bening.

«Το Μυστικό της Ασημένιας Λίμνης» (Under the Silver Lake)
Ο Σαμ είναι ένας απογοητευμένος 33χρονος που βρίσκει μια μυστηριώδη γυναίκα, την Σάρα να «πλατσουρίζει» στη κοινόχρηστη πισίνα του συγκροτήματος που κατοικεί. Όταν αυτή εξαφανίζεται, ο Σαμ ξεκινάει μία σουρεαλιστική αναζήτηση στο Los Angeles για να ανακαλύψει το μυστικό που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της. Ξαφνικά βρίσκεται χαμένος στα πιο ζοφερά και μυστηριώδη βάθη της παρανομίας του Los Angeles.
Σκηνοθεσία και σενάριο: David Robert Mitchell, Ερμηνεύουν: Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace και Chris Gann.

«Ένα όμορφο αγόρι» (Beautiful Boy)
Μια οικογένεια αντιμέτωπη με τον εθισμό, ένας πατέρας κι ένας γιος που θα ξαναβρουν ο ένας τον άλλον και οι δύο τον εαυτό τους μέσα από μια πάλη με τα ναρκωτικά. Βασισμένη στα απομνημονεύματα των Ντέιβιντ και Νικ Σεφ «Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction».
Σκηνοθεσία: Felix van Groeningen, Σενάριο: Luke Davies και Felix van Groeningen, Ερμηνεύουν: Steve Carell, Maura Tierney, Jack Dylan Grazer και Oakley Bull.

«Κάθε χίλια χρόνια» (Vision)
Η Ζαν ταξιδεύει στην Ιαπωνία αναζητώντας ένα σπάνιο ιαματικό φυτό που σύμφωνα με τον θρύλο εμφανίζεται μια φορά κάθε 997 χρόνια υπό σπάνιες συνθήκες. Στο ταξίδι της, συναντά τον Τόμο, έναν δασοφύλακα, που τη συνοδεύει στην αναζήτηση της και τη βοηθάει να ανατρέξει στο παρελθόν της. Είκοσι χρόνια πριν, στο ίδιο δάσος στο οποίο ελπίζει να βρει το θεραπευτικό φυτό, η Ζαν ερωτεύτηκε για πρώτη φορά.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Naomi Kawase, Ερμηνεύουν: Juliette Binoche, Masatoshi Nagase, Takanori Iwata και Mari Natsuki.

«Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού» (L'Empereur de Paris)
Την περίοδο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ένας πρώην κακοποιός που έχει αποδράσει δύο φορές από φυλακές υψίστης ασφαλείας, κινδυνεύει να συλληφθεί για μια ακόμα φορά. Τότε συνάπτει συμφωνία με την αστυνομία να εντοπίσει όλους τους εγκληματίες του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του.
Σκηνοθεσία: Jean-François Richet, Σενάριο: Éric Besnard, Ερμηνεύουν: Olga Kurylenko, Vincent Cassel, Freya Mavor και August Diehl.

«Αδέλφια εξ' Αίματος» (La terra dell'abbastanza)
Δύο φτωχοί κολλητοί φίλοι στα προάστια της Ρώμης παρασύρουν άθελά τους με το αμάξι έναν άγνωστο πεζό και στη συνέχεια τον εγκαταλείπουν αβοήθητο στην άσφαλτο. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι έχουν σκοτώσει έναν πληροφοριοδότη της αστυνομίας και πως έτσι εξαργύρωσαν μια θέση στην τοπική συμμορία μαφιόζων.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Damiano D'Innocenzo και Fabio D'Innocenzo, Ερμηνεύουν: Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, Milena Mancini και Luca Zingaretti.

«Παύση» (Pause)
Μια γυναίκα, διψασμένη για αγάπη και επικοινωνία αλλά παγιδευμένη στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, βρίσκει καταφύγιο σε ένα φανταστικό κόσμο εκδικητικής βίας. Σύντομα, πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται.
Σκηνοθεσία: Τώνια Μισιαλή, Σενάριο: Τώνια Μισιαλή και Άννα Φωτιάδου, Ερμηνεύουν: Στέλλα Φυρογένη, Αντρέας Βασιλείου, Πόπη Αβραάμ και Μάριο Ιωάννου.

«Ίαν ΜακΚέλεν: Ρόλος Ζωής» (McKellen: Playing the Part)
Βασισμένη σε μια συνέντευξη 14 ωρών, η ταινία είναι ένα μοναδικό ταξίδι στις σημαντικές στιγμές της ζωής του ΜακΚέλεν, από την πρώιμη παιδική ηλικία σε μια απαιτητική καριέρα που τον έθεσε υπό το φως της δημοσιότητας για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Μέσω πληθώρας φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του ΜακΚέλεν και κινηματογραφικά ανακατασκευασμένων σκηνών, γινόμαστε μάρτυρες της λάμψης αυτού του ακατέργαστου ταλέντου μέσα από την ένταση, τη διαφορετικότητα και την αφοσίωση.
Σκηνοθεσία: Joe Stephenson, Ερμηνεύουν: Ian McKellen, Scott Chambers, Luke Evans και Milo Parker.

«Make the Economy Scream»
Το χαρτί υγείας μιας χώρας, που απέχει 9.415 χιλιόμετρα, προκαλεί θυελλώδεις αντιδράσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι ένα κράτος στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης αποτελεί μέγιστη απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ψεύδονται συγκρίνοντας την μεταναστευτική κρίση στη Βενεζουέλα με αυτή των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ.Ένα ντοκιμαντέρ για την Βενεζουέλα δεν αφορά μόνο την Βενεζουέλα. Δεν αφορά πρωτίστως τη Βενεζουέλα. Ίσως και να μην αφορά καθόλου τη Βενεζουέλα.
Σκηνοθεσία: Άρης Χατζηστεφάνου.

«Σόπι - μια ημέρα ακόμη» (Sopi - a day in)
Το χρονικό μιας κατά τ’ άλλα συνηθισμένης μέρας από τη ζωή ενός χωριού κατά τη διάρκεια του τρύγου. Η ταινία εστιάζει σε έναν μωσαϊκό ιδιαίτερων, περίεργων και συνάμα πολύ γοητευτικών χαρακτήρων και στην καθημερινότητα του τρόπου ζωής τους. Μια ιμπρεσιονιστική ματιά σε έναν τόπο και στους ανθρώπους του.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Πυθαράς.