Έτσι θα κρατήσετε τα βαμμένα σας μαλλιά ανεξίτηλα, ζωηρά και απαλά όπως ποτέ

mallia
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Οι μυστικοί κανόνες διατήρησης της βαφής σας.

Οι καλύτερες συμβουλές για διατήρηση του χρώματος, της μεταξένιας υφής, του styling και της υγείας των μαλλιών σας, αμέσως μετά την εφαρμογή της αγαπημένης σας απόχρωσης.

Εντατική περιποίηση:

Το ότι οι βαφές μαλλιών μπορεί να κάνουν μακροπρόθεσμα τα μαλλιά σας τραχιά και άγρια είναι μύθος. Να θυμάστε ότι οι βαφές με εξαιρετικής ποιότητας σύνθεση, βελτιώνουν την αποδόσης του χρώματος και σταδιακά την ποιότητα της τρίχας.

Επίσης, αν βάλετε στο πρόγραμμά σας την παρακάτω θεραπεία εντατικής περιποίησης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, τίποτε δεν θα διαταράξει την ενέργεια και τον τόνο των μαλλιών σας, συμβουλεύει η Κορώση: «Απλώστε στα μαλλιά σας μια γενναία ποσότητα ενυδατικής μάσκας, τυλίξτε τα με μια ζετσή πετσέτα και αφήστε το προϊόν να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Κατόπιν τα ξεβγάζετε καλά».

Επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν: Αποφύγετε τα κάθε λογής προϊόντα που απλά καθαρίζουν τα μαλλιά και επιλέξτε ένα απαλό σαμπουάν, σχεδιασμένο ειδικά για βαμμένα μαλλιά, που θα προστατεύσει και θα τονώσει το χρώμα σας.

Αποφύγετε το καθημερινό styling των μαλλιών με το πιστολάκι: Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά όσο το δυνατόν πιο συχνά, ειδάλλως φροντίστε να χρησιμοποιείτε κάποιο θερμοπροστατευτικό σπρέι πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling. Επίσης πετάξτε τις φθαρμένες βούρτσες, αν θέλετε τα μαλλιά σας να ταλαιπωρούνται λιγότερο με το πιστολάκι».

Η Αθηνά Κορώση

Μην κάνετε πειράματα για να βρείτε το τέλειο χρώμα: Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι αποχρώσεις του δέρματος, πολύ συχνά αλλάζουν μέσα στο χρόνο, με ή χωρίς μαύρισμα. Σύμφωνα με αυτό, αντιλαμβάνεστε ότι σκόπιμο είναι να συμβουλευτείτε μια ειδική hair colorist, πριν κάνετε μια δραστική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας. Ακόμη κι αν επιλέξετε να τα βάψετε στο ίδιο χρώμα που είχατε το χειμώνα, πιθανώς το καλοκαίρι να δείχνουν είτε πολύ άτονα είτε υπερβολικά φωτεινά.

Το χρώμα των ματιών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Τα μπλε μάτια δείχνουν περισσότερο εντυπωσιακά αν τα συνδυάσετε με χάλκινες αποχρώσεις μαλλιών. Απ’ την άλλη, τα καστανά μάτια, για να αναδειχθούν περισσότερο, απαιτούν χρώμα μαλλιών ένα-δυο τόνους πιο ανοιχτό από αυτό των ματιών.