Το «Εκατό χρόνια μοναξιά» του Gabriel García Marquez έρχεται στο Netflix

gabriel-garcia-marquez Eduardo Verdugo
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η οικογένεια του μεγάλου Κολομβιανού συγγραφέα έδωσε τη συγκατάθεσή της για την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς στα ισπανικά.

Το Netflix ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο bestseller μυθιστόρημα του Gabriel García Marquez, το «Εκατό χρόνια μοναξιά». Το αριστουργηματικό βιβλίο του Κολομβιανού συγγραφέα εκδόθηκε το 1967, έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και έχει πουλήσει περίπου 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

«Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική φορά σε πάνω από 50 χρόνια που η οικογένεια του [Marquez] έχει επιτρέψει τη μεταφορά του έργου στην οθόνη» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Netflix. Έχουν υπάρξει πολλές προτάσεις στο παρελθόν για μια μεταφορά του συγκεκριμένου μυθιστορήματος, όμως η οικογένεια του συγγραφέα ήταν αρνητική. Οι δύο γιοι του, Rodrigo και Gonzalo García, θα έχουν ρόλο εκτελεστικού παραγωγού.

Μιλώντας στους New York Times, ο Rodrigo García εξήγησε πως ο νομπελίστας πατέρας του είχε λάβει πολλές προτάσεις, όμως τις απέρριψε καθώς θεωρούσε πως η ιστορία του μυθιστορήματος δεν θα μπορούσε να χωρέσει σε μια ή και ακόμα και δύο ταινίας. Ο Gonzalo García συμπλήρωσε πως ένας από τους όρους που έθεσαν ήταν να διατηρηθεί η ισπανική γλώσσα στη μεταφορά του μυθιστορήματος.

«Τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, το επίπεδο, το κύρος και η επιτυχία των σειρών και μίνι σειρών έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ. Το Netflix ήταν ανάμεσα στους πρώτους που απέδειξαν πως ο κόσμος είναι πιο πρόθυμος από ποτέ να δει μια σειρά που έχει γυριστεί σε ξένες γλώσσες με υπότιτλους. Όλα αυτά φαίνονται πως είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι πια πρόβλημα» δήλωσαν χαρακτηριστικά οι αδελφοί García για την επιλογή να συνεργαστούν με το Netflix.