Αποσύρθηκε επεισόδιο των «Simpsons» με τον Michael Jackson ως guest star

simpsons-michael-Jackson-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

«Είναι το δικό μας βιβλίο και μας επιτρέπεται να αφαιρέσουμε ένα κεφάλαιο» δήλωσε παραγωγός της σειράς για την απόφαση.

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» με θέμα τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετώπισε ο Michael Jackson έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την οικογένεια του μουσικού. Παράλληλα όμως με την διαμάχη μεταξύ των Jackson και του HBO, πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν σταματήσει να παίζουν τραγούδια του «Βασιλιά της Pop».

Σύμφωνα με ένα άρθρο της Wall Street Journal η σταδιακή αποκαθήλωση και αποδόμηση του Michael Jackson συνεχίζεται καθώς οι παραγωγοί της σειράς «The Simpsons» πήραν την απόφαση να αποσύρουν το επεισόδιο «Stark Raving Dad» όπου ο μουσικός συμμετείχε ως guest star. Ο παραγωγός της σειράς κινουμένων σχεδίων James L. Brooks εξήγησε πως παρά το γεγονός ότι το επεισόδιο είναι από τα πιο αγαπητά και πετυχημένα, η απόφαση ήταν μονόδρομος και την κυκλοφορία του «Leaving Neverland».

Fox

Το συγκεκριμένο επεισόδιο προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 19 Σεπτέμβριο 1991.

«Οι άνθρωποι με τους οποίους εργάζομαι – όπου όλη μας την ζωή τσακωνόμαστε για ανέκδοτα – ήταν ομόφωνοι ως προς αυτό. Ήταν ξεκάθαρα η μόνη επιλογή. Το ντοκιμαντέρ έδωσε αποδείξεις για μια τρομακτική συμπεριφορά. Είμαι ενάντια στην καύση οποιουδήποτε βιβλίου, αυτό όμως είναι το δικό μας βιβλίο και μας επιτρέπεται να αφαιρέσουμε ένα κεφάλαιο» υπογράμμισε ο Brooks.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο από την τρίτη σεζόν των «Simpsons» ο Jackson δάνεισε την φωνή του στον Leon Kompowsky, έναν τρόφιμο ψυχιατρείου που μοιράστηκε ένα δωμάτιο με τον Homer Simpson. Ο Kompowsky προσπαθεί να πείσει τον Homer πως είναι ο «Βασιλιάς της Pop» και για να το αποδείξει τραγουδά το «Billie Jean» και επιδεικνύει τις χορευτικές ικανότητες του. Μετά την απόφαση των παραγωγών, το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν θα προβάλλεται πλέον στην μικρή οθόνου, ούτε θα είναι διαθέσιμο μέσω streaming ή σε νέες συλλογές DVD, Blu-ray κτλ.