Πώς θα αποκτήσετε αστραφτερό χαμόγελο

dontia
ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Συμβουλές για να επανέλθει το λευκό στα δόντια μας.

Ακριβώς όπως το δέρμα, το πρόσωπο και το σώμα σας, έτσι και το χαμόγελό σας (δηλαδή τα δόντια σας) γερνάει με το χρόνο, με τον αποχρωματισμό -εκείνοι οι γκρι, κίτρινοι ή καφέ λεκέδες- να αμαυρώνουν την εικόνα σας και τη λάμψη του χαμόγελού σας. «Το χρώμα των δοντιών είναι ο Νο1 παράγοντας για ένα νεανικό και υγιές χαμόγελο», λέει η αισθητική οδοντίατρος της Νέας Υόρκης Irene Grafman, DDS.

«Η μακρόχρονη έκθεση της οδοντοστοιχίας σας σε ουσίες όπως ο καφές, το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα γλυκά, προκαλούν σταδιακό αποχρωματισμό και βλάβες στο σμάλτο. Η προστασία του σμάλτου των δοντιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της λευκότητας και της λάμψης των δοντιών σας», τονίζει η ειδικός και δίνει μερικές βασικές συμβουλές πρόληψης και αισθητικής επιδιόρθωσης.

Το βούρτσισμα των δοντιών με τα σωστά προϊόντα αμέσως μετά το φαγητό ή το ποτό βοηθά στην πρόληψη λεκέδων και αποχρωματισμού, αλλά με τίποτε δεν συγκρίνεται με μια επαγγελματική λεύκανση που θα εφαρμόζετε μια φορά το χρόνο στο οδοντιατρείο. Το πόσο σοβαρός είναι ο αποχρωματισμός της οδοντοστοιχίας σας, θα καθορίσει και τον τρόπο με τον οποίο ο οδοντίατρος θα επέμβει διορθωτικά.

 Οι θεραπείες με λέιζερ επιταχύνουν τη διαδικασία λεύκανσης και λειαίνουν τα δόντια σας γρηγορότερα. Αλλά εάν η μέθοδος αυτή δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα (εξαιτίας έντονου αποχρωματισμού), οι όψεις πορσελάνης ή ρητίνης είναι η κορυφαία λύση για ένα χαμόγελο ισάξιο των σταρ.

Στο σπίτι, μπορείτε να επιλέξετε ένα kit λεύκανσης, αρκεί να ενημερωθείτε από τον οδοντίατρό σας εάν τα δόντια και τα ούλα σας είναι απολύτως υγιή και ανθεκτικά για μια τέτοια διαδικασία.

Η χρήση μιας οδοντόκρεμας λεύκανσης συνδυαστικά με ένα αντίστοιχο στοματικό διάλυμα, μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα εφόσον ο αποχρωματισμός των δοντιών δεν έχει φτάσει σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ