Πώς να βάζετε τη μάσκα σας σαν ειδικός

maska-omorfias
ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Αποκαλύπτουμε τη σωστή μέθοδο για να απλώνετε μια μάσκα προσώπου, που είναι κατάλληλη για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα του προσώπου, μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι η εφαρμογή μάσκας και η προσμονή της επιδερμίδας να αποκομίσει τα βαθιά ενυδατικά και θρεπτικά οφέλη. Αλλά όλες οι μάσκες δεν είναι ίδιες. Ανάλογα με τα προβλήματα του προσώπου ή ακόμη και την εποχή, το περιβάλλον και τις συνήθειές σας, κάθε μάσκα συμπεριφέρεται στην επιδερμίδα σας ανάλογα.

Οι μάσκες που καθαρίζουν και συσφίγγουν

Μία τέτοια μάσκα είναι αυτή που απαλλάσσει από ρύπους, αποφράσσει τους πόρους και ταυτόχρονα τονώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Παράγοντες όπως η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η έντονη υγρασία του περιβάλλοντος και η κακή διατροφή κάνουν το δέρμα μουντό και υποτονικό, άρα μια τέτοια μάσκα είναι σημαντική για την εξισορρόπηση της λειτουργίας του δέρματος.

-Ψάξτε για μάσκες που περιέχουν ηφαιστειακό πηλό, ξυλάνθρακα, άργιλο ή σαλικυλικό οξύ.

 Οι μάσκες που αποτοξινώνουν και νικούν τη γήρανση

Αυτές οι μάσκες είναι φτιαγμένες ειδικά για την επανόρθωση του δέρματος και την πρόληψη ή θεραπεία από τις ρυτίδες. Εκτός από τη φυσική γήρανση της επιδερμίδας, η έλλειψη ύπνου, το έντονο στρες, το πολύ αλκοόλ και το κάπνισμα επιταχύνουν τις κυτταρικές βλάβες και δημιουργούν έντονα σημάδια έκφρασης, πανάδες και έλλειψη ελαστικότητας.

-Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, οι βιταμίνες A, C και Ε, τα πεπτίδια και η νικοτιναμίδη που θα βρείτε σε αυτές τις μάσκες, αποκαθιστούν την χαμένη ενέργεια της επιδερμίδας, αυξάνουν την αντοχή της και ελαχιστοποιούν γραμμές και ρυτίδες.

Πώς να τις εφαρμόζετε και να τις αφαιρείτε σωστά

Κάθε μάσκα για να δουλέψει σωστά απαιτεί ένα απόλυτα καθαρό πρόσωπο, απαλλαγμένο από μακιγιάζ. Μια λοσιόν καθαρισμού και μια απολέπιση με κάποιο ήπιο scrub είναι ιδανικές κινήσεις πριν την εφαρμογή της μάσκας. Αφού απλώσετε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο με απαλές κινήσεις, περιμένετε για 10 με 15 λεπτά ώστε να απορροφηθούν τα συστατικά. Όταν έρθει η στιγμή της αφαίρεσης, βρέξτε τα χέρια σας και εκτελέστε κινήσεις μασάζ ώστε να υγροποιηθεί το υλικό. Κατόπιν ξεβγάλτε με άφθονο νερό και αν έχουν μείνει υπολείμματα, απομακρύνετέ τα με ένα κομμάτι βαμβάκι ή υγρό χαρτομάντιλο.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ