Τα φυσικά συστατικά που έχουν ανάγκη τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας εδώ και τώρα

gunaika-kokkina-mallia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Αν αισθάνεστε τα μαλλιά σας σαν «ξένα», ατίθασα, άκαμπτα και μονίμως αφυδατωμένα, εδώ θα βρείτε τα γιατρικά άμεσης δράσης.

Οι συχνές τεχνικές εργασίες στο κομμωτήριο, τα σκληρά προϊόντα φορμαρίσματος, η διαρκής έκθεση στον ήλιο αλλά και μια εκ γενετής ξηρότητα, κάνουν τα μαλλιά σας ανυπόφορα, ακόμη και αν τα κουρεύετε πολύ πιο κοντά από όσο θα θέλατε. ««Τα μαλλιά που δείχνουν άψυχα και σκληρά σαν το σανό, αποτελούν μια σοβαρή ένδειξη ότι δεν είναι υγιή. Ίσως να φταίει το γονιδιακό σας προφίλ, αλλά μπορεί και να τα καταστρέφετε μόνες σας με κακή ή υπέρμετρη χρήση τεχνικών στο κομμωτήριο ή στο σπίτι», λέει o Μιγκέλ Ανγκαρίτα, top hair colorist στη Νέα Υόρκη, ο οποίος προτείνει τις καλύτερες φυσικές φόρμουλες για ολική αναγέννηση των έντονα αφυδατωμένων και ταλαιπωρημένων μαλλιών σας.

 Λάδι καρύδας

Ό,τι πιο ιδανικό για ξηρά μαλλιά, λόγω του πλούτου του σε λιπαρά οξέα –με βασικότερο το λαυρικό οξύ. Το μικρό μοριακό μέγεθος του λαυρικού οξέος του επιτρέπει να διεισδύει στο εσωτερικό της δομής της αφυδατωμένης τρίχας, παρέχοντας υψηλότερη ικανότητα συγκράτησης της φυσικής υγρασίας, αναβάθμιση της σύνθεσης πρωτεϊνών, με αποτέλεσμα την πληρέστερη θρέψη των θυλακίων. «Το λάδι καρύδας είναι επίσης εξαιρετικό για την αποτροπή της αντιαισθητικής όψης ψαλίδας», τονίζει ο Ανγκαρίτα.

Έλαιο Αργκάν

Είναι γεμάτο ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, πλήρες σε βιταμίνη Ε και ακόρεστα λιπαρά οξέα, συστατικά που προστατεύουν τους θύλακες της τρίχας και αναδεικνύουν τη λάμψη και την απαλότητα των σκληρών μαλλιών.

Μέλι

Αυτό το εξαιρετικά ενυδατικό και αγνό συστατικό, απορροφά ακόμη και την παραμικρή υποψία υγρασίας από το περιβάλλον, ωθώντας την τρίχα σε πλήρη αναγέννηση. «Το κυριότερο είναι ότι βοηθά τα μαλλιά να είναι ανθεκτικότερα στις τεχνικές βαφής, χωρίς να χάνουν ίχνος από τη λάμψη και τη διατήρηση του χρώματος», λέει ο ειδικός.

 Πρωτεΐνη σιταριού

Κύριο αμυντικό όπλο ενάντια στην ψαλίδα και τις ατίθασες συμπεριφορές των μαλλιών. «Αυτή η πρωτεΐνη που υπάρχει σε σαμπουάν και κρέμες μαλλιών για μετά το λούσιμο, διεισδύσουν βαθιά μέσα στη δομή της τρίχας βελτιώνοντας άμεσα την υφή και την συγκράτηση των ξηρών μαλλιών, χαρίζοντας ένα απολαυστικό χτένισμα και ένα ομοιόμορφο styling», λέει ο Ανγκαρίτα.

Αβοκάντο

Έχει την ιδιότητα να μεταφέρει τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που περιέχει το συγκριμένο έλαιο -ανάμεσά τους η βιταμίνη Ε και οι στερόλες- από την εξωτερική επιφάνεια της τρίχας μέχρι βαθιά μέσα στο τριχωτό της κεφαλής, ενισχύοντας τη μαλακτική δράση και επούλωση των βλαβών. «Ένα ακόμη ευεργετικό όφελος του αβοκάντο στα μαλλιά, είναι η ανασύνθεση των πρωτεϊνών της τρίχας, γεγονός που την καθιστά καλά οχυρωμένη στην έκθεσή της στην UV ακτινοβολία», τονίζει ο ειδικός.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ