Ανοιξιάτικο πρόσωπο σαν από…photoshop

gunaika-xamogelo-anoiksi-omorfia-ilios-fos-xamogelo
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Μπείτε στην καλύτερη εποχή του χρόνου με ολόφρεσκη επιδερμίδα χάρη σε μια σειρά απλών κινήσεων φροντίδας.

Ο καθαρισμός και η απολέπιση

-Η αφαίρεση των ρύπων, των τοξινών, των νεκρών κυττάρων και της λιπαρότητας είναι μια διαδικασία που όχι μόνο καθαρίζει το δέρμα αλλά το προετοιμάζει κατάλληλα για τα επόμενα βήματα περιποίησης. Βασικός κανόνας για τον καθημερινό καθαρισμό είναι να αποφεύγετε τα σκληρά σαπούνια, επειδή συνήθως περιέχουν συστατικά που ξηραίνουν την επιδερμίδα.

-Όσον αφορά στην απολέπιση, έχετε δύο επιλογές: τα scrub με μικρόκοκκους που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα ή τα χημικά που περιέχουν οξέα φρούτων. Και τα δυο συντελούν στην ανανέωση των κυττάρων εξασφαλίζοντας στο δέρμα λάμψη, ζωντάνια και νεανικότητα.

-Για τις περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα έντονης λιπαρότητας και ακμής, κατάλληλη είναι μια λοσιόν με σαλικυλικό οξύ, που ανασυγκροτεί το υδρολιπιδικό φιλμ ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος, συσφίγγει τους πόρους και εμποδίζει το δέρμα να γυαλίζει.

 Η ενυδάτωση και η τόνωση

Μια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν έχει την ικανότητα να δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ ανάμεσα στον ξηρό αέρα και το φυσικό ενυδατικό φίλτρο της επιδερμίδας, επιβραδύνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία εξάτμισης του νερού από το δέρμα. Οι επιλογές που έχετε είναι συγκεκριμένες:

-Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή: Μια κρέμα πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και λανολίνη, βοηθά το νερό να βγει από τις βαθύτερες «δεξαμενές» του οργανισμού και να συγκεντρωθεί στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

-Αν είναι μικτή: Επιλέξτε μια λοσιόν με σύνθεση βασισμένη στο νερό και απλώστε την μόνο στις ξηρές περιοχές.

-Αν έχετε λιπαρό δέρμα: Η γυαλάδα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε και, σε γενικές γραμμές, ξεχνάτε την επιπλέον ενυδάτωση. Αρκεστείτε σε μια πολύ ελαφριά λοσιόν.

Η θρέψη και η προστασία από τη γήρανση

Για να φαίνεται -και να είναι- το πρόσωπό σας πιο νέο, πιο ελαστικό και σφριγηλό, και παράλληλα απολύτως εξασφαλισμένο από τη φθορά του χρόνου ή τις βλάβες από εξωτερικούς παράγοντες, αναζητήστε κρέμες προσώπου που περιέχουν συνδυασμούς των εξής σημαντικών συστατικών:

-Αντιοξειδωτικά: Οι βιταμίνες C και Ε, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή το συνένζυμο Q10 προστατεύουν από τη γήρανση και την καταστροφή που προκαλούν τα ελεύθερα ριζίδια.

-Ρετινόλη: Αυτή είναι η εξελιγμένη μορφή των ρετινοϊδών, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α ικανό να επιταχύνει την παραγωγή κολλαγόνου.

-Άλφα και βήτα υδροξέα: Έχουν την ίδια επίδραση στις ρυτίδες με τα ρετινοϊδή με την διαφορά ότι δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα. Το γλυκολικό οξύ είναι ιδανικό για τις επιδερμίδες που παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα, ενώ το σαλικυλικό οξύ είναι ευεργετικό για την καταπολέμηση της λιπαρότητας καθώς επίσης διατηρεί τους πόρους καθαρούς.

-Πεπτίδια: Πρόκειται για πρωτεΐνες που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ωφελούν στη διαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας.

 Η μάσκα ομορφιάς

Απλώνοντας μία ή δύο φορές την εβδομάδα μια μάσκα για την τόνωση των ιστών και των κυττάρων χαρίζετε μια έξτρα ώθηση στην βελτίωση της όψης της επιδερμίδας σας. Επίσης, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, προσφέρει στο δέρμα σας όσα θα έπαιρνε ύστερα από αρκετές εβδομάδες φροντίδας με μια απλή κρέμα. Κυκλοφορούν μάσκες κρεμώδεις, τζελ ή σε μορφή γαλακτώματος.

-Προτιμήστε εκείνες που προσφέρουν υψηλή συμπύκνωση λειαντικών, ενυδατικών και θρεπτικών παραγόντων, όπως εκχυλίσματα αιθέριων ελαίων λεβάντας ή χαμομηλιού, ενώ αν έχετε υπερβολικά λιπαρή επιδερμίδα επιλέξτε κάποια με βάση τον φυσικό άργιλο και εκχυλίσματα από φύκια.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ