Νέα πυρά Jim Carrey κατά Donald Trump μετά την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Jim-carrey
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Με νέα σκίτσα του κατέκρινε τις πολιτικές του Αμερικάνου πρόεδρου και τον χαρακτήρισε απειλή για όλο τον πλανήτη.

Ο Jim Carrey έχει στραφεί στις εικαστικές τέχνες το τελευταίο διάστημα και συχνά ανεβάζει πολλά από τα έργα του με πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter. Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία, όπου ένας ακροδεξιός μακελάρης σκότωσε 50 ανθρώπους σε δύο τζαμιά κατά τη διάρκεια προσευχών, ο ηθοποιός ανέβασε ορισμένα νέα σκίτσα.

Το πρώτο από αυτά είναι μια αυτοπροσωπογραφία του Carrey, όπου στο μάτι του που δακρύζει βρίσκεται μια υδρόγειος. Εκεί ο ηθοποιός γράφει πως η καρδιά του είναι με τη Νέα Ζηλανδία και τα δάκρυα του «είναι για όλους». Το δεύτερο σκίτσο του απεικονίζει τον Donald Trump ως κομήτη με μια σβάστικα στο μέτωπο που κατευθύνεται για τη γη.

«Αθώοι άνθρωποι σφάζονται, οικογένειες διαλύονται και ζωές παιδιών καταστρέφονται. Όλα στο όνομά του. Εάν η δειλή γερουσία των Ρεπουμπλικάνων επιτρέψει σε αυτόν τον αισχρό παλιάνθρωπο να συνεχίσει να ενθαρρύνει τη διχόνοια, η “προεδρία Trump”  θα οδηγήσει σε εξάλειψη» έγραψε ο Carrey στην λεζάντα του έργου.

Οι αναφορές στο Trump δεν είναι τυχαίες, καθώς ο ύποπτος που συνελήφθη για το τρομοκρατικό χτύπημα δηλώνει υπέρμαχος της «ανωτερότητας της λευκής φυλής» και έχει χαρακτηρίσει τον Donald Trump ως «σύμβολο μιας ανανεωμένος λευκής ταυτότητας». Αφού εξέφρασε την λύπη του για τα θύματα της επίθεσης, ο Αμερικάνος πρόεδρος παραπονέθηκε πως κατηγορείται αδίκως για αυτή, ενώ παράλληλα υποβάθμισε την παγκόσμια απειλή του εθνικισμού και του ρατσισμού.