Παραμένει το χάσμα μεταξύ Netflix και Καννών

features-70th-cannes-film-festival-france-23-may-2017-23-may-2017
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ούτε φέτος θα διαγωνιστούν οι ταινίες της πλατφόρμας streaming στο φεστιβάλ κινηματογράφου.

Το Netflix θα είναι απόν από το φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, καθώς δεν βρέθηκε η χρυσή τομή με τους διοργανωτές. Την περσινή χρονιά πέρασε ένας νέος κανονισμός που επιτρέπει την συμμετοχή ταινιών που έχουν προβληθεί σε γαλλικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, την περασμένη εβδομάδα έγιναν συζητήσεις μεταξύ του Ted Sarandos του Netflix και του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Thierry Fremaux. Παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα, οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να έρθουν σε κάποιο συμβιβασμό ώστε οι παραγωγές του Netflix να διαγωνιστούν στο επόμενο φεστιβάλ.

Οι συζητήσεις σχετικά με τη θέση των υπηρεσιών streaming στα διεθνή φεστιβάλ έχουν εντατικοποιηθεί μετά τον θρίαμβο του «Ρόμα» στα φετινά Όσκαρ. Λόγω της διένεξης με τις Κάννες, η ταινία του Alfonso Cuarón έκανε τελικά την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ της Βενετίας την περσινή χρονιά.

Ο Fremaux από την πλευρά του είναι διατεθειμένος να μην «χάσει» άλλο ένα αριστούργημα και προσπαθεί να εξασφαλίσει την νέα ταινία του Martin Scorsese για τις Κάννες. Πέραν όμως των γενικότερων διαπραγματεύσεων, τα ειδικά εφέ της ταινίας μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, όταν θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ των Καννών ή ακόμα και τον Σεπτέμβριο όταν θα γίνει το φεστιβάλ της Βενετίας.