Τα 6 καλύτερα -και οικονομικότερα- spa των Βαλκανίων

thechediandermatt

The Chedi

ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Απολαύσαμε κάθε είδους παραδοσιακή και σύγχρονη θεραπεία στα πιο «κοντινά» μας spa-resort, με τις πιο οικονομικές τιμές. Η σειρά σας!

Ακόμη κι αν δεν έχετε πορτοφόλι μεγάλων αξιώσεων, δείτε πού θα απολαύσετε κορυφαίες θεραπείες ομορφιάς στα πιο value for money ιαματικά λουτρά της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Ονειρεμένοι προορισμοί, πολυτελή ξενοδοχεία, θεϊκές κούρες spa και ανεπανάληπτες εμπειρίες απόδρασης, σε απόσταση ...γειτονιάς!

Κροατία: Hotel Excelsior

Με θέα σε όλη την Αδριατική και στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ, το Hotel Excelsior είναι ένα πρώην βασιλικό θέρετρο που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο-spa. Οι θεραπείες με πρωτοποριακά φυτικά συστατικά που εφαρμόζονται εδώ, χρησιμοποιούν αποκλειστικά προϊόντα Sisley (με κόστος που ξεκινά από τα 40€ και σπάνια ξεπερνά τα 80€).

Μαυροβούνιο: The Chedi

Με θέα στην Αδριατική, αυτό το νεόκτιστο hotel-resort-spa συνδυάζει την τοπική αρχιτεκτονική συνδυαστικά με μια πρωτόγνωρη art-deco. Στα ατού είναι η ιδιωτική παραλία, η πισίνα υπερχείλισης, μια τεράστια εσωτερική πισίνα, όπως και ειδικοί χώροι για ατμόλουτρα, σάουνα και μαθήματα γιόγκα. Στα spa-services συμπεριλαμβάνονται όλες οι ανατολίτικες προσεγγίσεις μασάζ, με έξτρα κόστος τα 40€. 

Ρουμανία: The Minerva Grand Hotel Resort and Spa, Băile Herculane

Στην κοιλάδα Cerna, περιτριγυρισμένη από βουνά, βρίσκεται η λουτρόπολη του Băile Herculane, από αιώνες γνωστή για τις ιαματικές της πηγές. Το Minerva Grand Hotel Resort & Spa είναι ένα από τα πιο πολυτελή μέρη για διαμονή, όπου στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται πισίνα με υδρομασάζ, σάουνα με φυσική ορμή, τζακούζι, χαμάμ και θερμές ή κρύες πισίνες (ανάλογα με την κούρα ή την πάθηση -ρευματισμοί, νευραλγία- καθώς και περιποιήσεις περιποίησης σώματος και μασάζ για όλους. Κόστος δίκλινου, από 70€, με ημιδιατροφή και πλήρη χρήση του spa.

Ουγγαρία: Szechenyi Baths

Με περισσότερες από 100 ιαματικές πηγές, η πόλη της Βουδαπέστης αποκαλείται συχνά η πρωτεύουσα των spa της Ευρώπης, με το συγκρότημα Szechenyi να αποτελεί το δημοφιλέστερο της περιοχής, όχι μόνο χάρη στις 15 εσωτερικές πισίνες και τις 3 υπαίθριες, αλλά κυρίως λόγω της μοναδικής νεο-μπαρόκ αρχιτεκτονικής του. Οι θεραπείες μασάζ σώματος και προσώπου δεν ξεπερνούν τα 10€, με το απλό πεντικιούρ (και μασάζ με κρασί) να φτάνει στα 6€.

Τσεχία: Health Spa Resort Hvězda Mariánské Lázně

Στην καρδιά της Βοημίας, αυτό το ξενοδοχείο βασίζει τη φήμη του χάρη στις αυθεντικές ιαματικές θεραπείες, οι οποίες αποτελούν κλινικό σημείο αναφοράς. Το μεγαλύτερο μέρος του συγκροτήματος αποτελούν οι τεχνητές πισίνες και οι φυσικές αρχαίες σπηλιές, με τις θεραπείες να κυμαίνονται μεταξύ 120 έως και 300€, ανάλογα. Ωστόσο, το πακέτο Wellness Star, με 24 θεραπείες τη εβδομάδα, κοστίζει 121€ (όπου συμπεριλαμβάνονται διαμονή, ημιδιατροφή).

Εσθονία: Energy Eco Spa

Αυτό το «αγροτικό» spa προσφέρει βιολογικές εμπειρίες ομορφιάς,  χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικά βότανα και εκχυλίσματα φυτών. Στην καρδιά της Εσθονίας, δίπλα στον ποταμό Ναβέστι, το θέρετρο διαθέτει σάουνες και τζακούζι παραδοσιακής ξύλινης καύσης, αλλά και θεραπείες ψυχρού/θερμού εγκλιματισμού (με βυθίσματα στο παγωμένο ποτάμι και άμεση μεταφορά στη σάουνα). Το πακέτο Eco Spa, που περιλαμβάνει ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο και μία από τις θεραπείες spa, ξεκινά από 100€ για δύο άτομα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ