Μαθήματα σκηνοθεσίας και μυθοπλασίας για όλους από τον David Lynch

david-lynch David Buchan
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης προσφέρει 13 tutorials που θα βοηθήσουν να χτίσετε και να γυρίσετε την ταινία σας.

Ο David Lynch είναι αναμφίβολα ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της γενιάς του, έχοντας βάλει την υπογραφή του σε αριστουργήματα όπως «Μπλε βελούδο», «Οδός Μαλχόλαντ» και «Twin Peeks». Οι θαυμαστές του και επίδοξοι κινηματογραφιστές τώρα μπορούν να μάθουν τα μυστικά του κινηματογράφου από τον ίδιο τον Lynch μέσω μιας σειράς online μαθημάτων.

Τα 13 μαθήματα που παραδίδει ο Lynch με θέμα «Δημιουργικότητα και Κινηματογράφος» είναι διαθέσιμα μέσω του MasterClass Online Classes. Στην ίδια σελίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αντίστοιχα μαθήματα για την υποκριτική και τη μουσική από τη Natalie Portman, τον Timbaland, την Jodie Foster και πολλούς άλλους.

«Μάθετε πως ο Lynch συλλαμβάνει ιδέες, τις μεταφράζει σε ένα αφήγημα και ξεπερνάει την τυπολογική αφήγηση» αναφέρει το MasterClass για τα μαθήματα που προσφέρει ο σκηνοθέτης. Το πακέτο μαθημάτων του Lynch καλύπτει, μεταξύ άλλων, το κάστινγκ για έναν χαρακτήρα, τη δημιουργία μιας οικογενειακής ατμόσφαιρας στο σετ γυρισμάτων και οδηγίες για το πώς πρέπει να συνεργάζεται κανείς με ηθοποιούς.

Το πλήρες πακέτο μαθημάτων από τον David Lynch κοστίζει 90 δολάρια, ενώ με μια ετήσια συνδρομή των 180 δολαρίων οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα του MasterClass.

Δείτε το τρέιλερ του David Lynch για τα MasterClass μαθήματα που προσφέρει