Η Google γιορτάζει τα γενέθλια του Bach και παραδίδει μαθήματα αρμονίας

google-doodle-bach-1
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το πρωτοποριακό Doodle μετατρέπει τις συνθέσεις σε Baroque αριστουργήματα στο στυλ του Γερμανού συνθέτη.

Ο Johann Sebastian Bach γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 154 χρόνια και η Google αφιέρωσε ένα ιδιαίτερο Doogle στον μεγάλο Γερμανό μουσικό. Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης το Doodle εναρμονίζει τις συνθέσεις που μπορούν να δημιουργήσουν οι χρήστες στο διαχρονικό στυλ του Bach.

Δείτε και πειραματιστείτε με το Doodle της Google για τον Bach

Google

Γεννημένος στο Άϊζεναχ στις 21 Μαρτίου του 1685, ο Johann Sebastian Bach υπήρξε αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος συνθέτης αυτής της περιόδου, καθώς και ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία της έντεχνης Δυτικής μουσικής. Τα περισσότερα από τα 1000 έργα του που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, ενσωματώνουν όλα τα χαρακτηριστικά του στυλ Baroque, το οποίο και απογειώνουν στην τελειότητα.

Wikipedia

Παρόλο που δεν εισάγει κάποια νέα μουσική φόρμα, εμπλουτίζει το γερμανικό μουσικό στυλ της εποχής με μια δυνατή και εντυπωσιακή αντιστικτική τεχνική, έναν φαινομενικά αβίαστο έλεγχο της αρμονικής και μοτιβικής οργάνωσης, και την προσαρμογή ρυθμών και ύφους από άλλες χώρες, ιδιαίτερα από την Ιταλία και τη Γαλλία. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από τεχνική αρτιότητα, αρτιστικό υπόβαθρο και, κυρίως, υψηλή πνευματικότητα.