Η Emilia Clarke αποκάλυψε τις περιπέτειες υγείας που παραλίγο να της στοιχίσουν τη ζωή

emilia-clarke Stewart Cook
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η Βρετανίδα ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τα ανευρύσματα που υπέστη κατά τη διάρκεια του «Game Of Thrones».

Η Daenerys Targaryen του «Game Of Thrones» έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες στις εφτά σεζόν της σειράς μέχρι στιγμής: από το να πουληθεί σε έναν πολέμαρχο από την αδερφό της και να ξεκινήσει έναν αγώνα εναντίων δουλεμπόρων, μέχρι να γίνει «περήφανη μητέρα» δράκων. Ενώ η μοίρα της παραμένει άγνωστη και θα φανεί στο τέλος της όγδοης και τελευταίας σεζόν εάν θα επιβιώσει, η Βρετανίδα ηθοποιός που ενσαρκώνει την ηρωίδα της σειράς αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του πρώτο κύκλου που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή.

Όπως αποκάλυψε η Clarke μέσω συνέντευξης στο New Yorker, η ηθοποιός υπέστη υποαραχνοειδή αιμορραγία και χρειάστηκε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο για να αντιμετωπιστεί το ανεύρυσμα. Μετά τις πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις η ανάρρωση της προχώραγε ομαλά, όμως μια μέρα ξύπνησε και δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά ή να θυμηθεί το όνομα της. Η ηθοποιός έπασχε από αφασία, πανικοβλήθηκε και πίστεψε πως το όνειρο της να γίνει ηθοποιός θα είχε άδοξο τέλος. Σε μια από τις πιο «σκοτεινές» στιγμές που πέρασε ζητούσε από τους γιατρούς «να δώσουν έναν τέλος» και να την αφήσουν να πεθάνει.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Richard Shotwell

Τελικά η Clarke παρέμεινε στην εντατική για λίγες ακόμα μέρες, μέχρι που πέρασε η αφασία και μπόρεσε να γυρίσει σπίτι της, περίπου ένα μήνα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Όπως εξήγησε η ηθοποιός, στις περισσότερες περιπτώσεις το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη είναι θανατηφόρο. Η Clarke ζήτησε από τους παραγωγούς του HBO να μην δημοσιοποιήσουν τις περιπέτειες με την υγεία της, καθώς δεν ήθελε να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης.

Λίγα χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια του τρίτου κύκλου του «Game Of Thrones», η Clarke χρειάστηκε να ξαναμπεί στο χειρουργείο καθώς το ανεύρυσμα στην άλλη πλευρά του εγκεφάλου της είχε διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά την νέα επέμβαση τμήματα του κρανίου της αντικαταστάθηκαν με τιτάνιο, ενώ έχει αποκομίσει μια ουλή που ξεκινά από το αυτί και καταλήγει μέχρι το τριχωτό της κεφαλής.

REX/Shutterstock / Ash Knotek

Η Clarke δήλωσε πως δεν έχει αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα υγείας έκτοτε, όμως κατά την διάρκεια ενός Comic-Con ένιωσε έναν παρόμοιο πόνο λίγο πριν μια συνέντευξη με το MTV. Παρά τον πόνο η ηθοποιός αποφάσισε να μην την ακυρώσει, αφού «εάν είναι να πεθάνω, ας γίνει τότε ζωντανά στην τηλεόραση».