Γιατί απολύθηκε η Julianne Moore από το «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις»;

Julianne-moore Carl Timpone
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο Richard E. Grant αποκάλυψε τις «δημιουργικές διαφορές» της ηθοποιού με τη σεναριογράφο της ταινίας.

Η Melissa McCarthy και ο Richard E. Grant βρέθηκαν υποψήφιοι για Όσκαρ στην φετινή τελετή της Ακαδημίας για τις ερμηνείες τους στο «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;» που σκηνοθέτησε η Marielle Heller. Πριν αναλάβει τον ρόλο της Lee Israel η McCarthy, οι παραγωγοί είχαν έρθει σε συμφωνία με την Julianne Moore, αλλά τελικά την απέλυσαν δύο μέρες πριν την έναρξη των γυρισμάτων.

Επισήμως οι δύο πλευρές έκαναν λόγω για «δημιουργικές διαφορές», όμως ο Grant αποκάλυψε πως η Moore απολύθηκε λόγω της κόντρας της με την Nicole Holofcener, η οποία έγραψε το σενάριο της ταινίας με τον Jeff Whitty. Σύμφωνα με τον Grant, η Moore ήθελε να φορέσει ειδική στολή για να φαίνεται πιο εύσωμη και μια προσθετική μύτη για να ενσαρκώσει την Israel. Η Holofcener διαφώνησε με την Moore με αποτέλεσμα την απόλυση της 58χρονης ηθοποιού.

Στην συνέχεια ο Grant εξήγησε πως όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός της ταινίας πριν από περίπου δέκα χρόνια, οι Helena Bonham Carter και ο Sam Rockwell προορίζονταν για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ ο βετεράνος ηθοποιός Bob Balaban θα σκηνοθετούσε. Καθώς πέρασαν τα χρόνια, οι παραγωγοί στράφηκαν στην Moore και τον Chris O’Dowd, μέχρι τελικά να καταλήξουν τελικά στον ίδιο και την McCarthy.

Η Moore έχει μιλήσει για την εμπειρία της, λέγοντας πως «δεν παραιτήθηκε» από τον ρόλο της, αλλά απολύθηκε από την σεναριογράφο. «Νομίζω πως δεν της άρεσε αυτό που έκανα. Νομίζω πως η ιδέα [της Holofcener] για το ποιος ήταν ο χαρακτήρας ήταν διαφορετική από την δική μου ιδέα για τον χαρακτήρα και γι’ αυτό με απέλυσε» έχει δηλώσει η Moore.