Πώς θα θωρακίσετε την ψυχολογία σας απέναντι στον καρκίνο του δέρματος

la-rocheposay
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Οι δράσεις της La Roche–Posay «αγκαλιάζουν» το προσβεβλημένο δέρμα και το καθιστούν, αν όχι ανίκητο, τουλάχιστον καλύτερα ενημερωμένο και ψυχολογικά αισιόδοξο.

Πιστά στην αποστολή τους να βελτιώνουν το δέρμα των ασθενών με καρκίνο, τα δερματολογικά εργαστήρια της La Roche-Posay ανακοινώνουν την υποστήριξή τους στον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, με μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και ανακούφιση των ασθενών από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου του δέρματος.

Οι θεραπείες για αυτόν τον τύπο καρκίνου έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, όπου εκτός από την χημειοθεραπεία, την ακτινοθεραπεία, την ορμονοθεραπεία, την ανοσοθεραπεία και την στοχευμένη θεραπεία, οι ιατρικές εξελίξεις έχουν φέρει στο προσκήνιο νέες θεραπευτικές μεθόδους, οδηγώντας σε μια ολοένα και πιο εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε ασθενή.

Όμως, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το δέρμα σε όλο το σώμα υφίσταται αλλαγές, οι οποίες ονομάζονται «δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες», οι οποίες μπορεί να αλλάξουν ριζικά την εμφάνιση του ασθενούς. Αυτές ακριβώς οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο δέρμα μπορούν να εξισορροπηθούν και να ανακουφιστούν με την κατάλληλη δερμοκαλλυντική φροντίδα.

Τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay έχουν δεσμευτεί να φροντίσουν το δέρμα των ασθενών με καρκίνο, να περιορίσουν ή να επιβραδύνουν τις όποιες  ανεπιθύμητες ενέργειες και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τις θεραπείες. Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, η La Roche-Posay έχει σχεδιάσει μια σειρά από ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας, όπως:

- Δερματολογικές εσπερίδες ενημέρωσης ασθενών, νοσηλευτικού προσωπικού και  συγγενών

- Δράσεις ενημέρωσης φροντίδας και ομορφιάς(περιποίηση και make-up)

- Διάθεση προϊόντων & ενημερωτικού υλικού σε πάνω από 6.000 ασθενείς.

«Αποστολή μας είναι να βελτιώσουμε την υπόσταση του ευαίσθητου δέρματος και, πρωτίστως, ενός ασθενούς με καρκίνο του δέρματος, ο οποίος ενδέχεται να βιώσει αλλαγές που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο», λέει ο Σπύρος Αρβανιτάκης, διευθυντής της

La Roche-Posay και τονίζει: «Το σύνθημα “Κανένας Μόνος του Απέναντι στον Καρκίνο”, το οποίο σηματοδοτεί το όραμα του ΑγκαλιάΖΩ, όχι μόνο μας συγκινεί αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μας κινητοποιεί.

Η εξειδικευμένη ομάδα εργασίας European SKIn Management in Oncology (ESKIMO) που έχει θεσπίσει η La Roche-Posay και αποτελείται από κορυφαίους δερματολόγους και ογκολόγους (οι οποίοι έχουν αναλύσει και εντοπίσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών), προβαίνει σε συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλα δερμοκαλλυντικά προϊόντα που μπορούν να ανακουφίσουν τους  ογκολογικούς ασθενείς και να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Η Ιωάννα Πασακοπούλου, Πρόεδρος του ΔΣ του ΑγκαλιάΖΩ, λέει: «Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη συνεργασία του με τη γνωστή εταιρεία δερμοκαλλυντικών La Roche-Posay, η οποία αποσκοπεί στην περιποίηση και φροντίδα του δέρματος του ογκολογικού ασθενούς. Ο όμιλος ΑγκαλιάΖΩ που βρίσκεται εδώ και 43 χρόνια στο πλευρό των ογκολογικών ασθενών έχει κατανοήσει ότι οι αλλαγές στην όψη και την υφή του δέρματος των ασθενών δημιουργεί στις περισσότερες περιπτώσεις κακή ψυχολογία, έλλειψη αυτοπεποίθησης, σημάδια κατάθλιψης και κατάπτωσης. Με την εν λόγω συνεργασία επιδιώκουμε τόσο την τόνωση του ηθικού, της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των ασθενών, όσο και τη βελτίωση και ανάπλαση του δέρματος τους. Με τον τρόπο αυτό, κάθε ασθενής θα μπορέσει να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα με μεγαλύτερη αισιοδοξία, αισθανόμενος νικητής. Πολύ απλά, στόχος μας είναι να αγκαλιάσουμε το δέρμα των ογκολογικών ασθενών».

-#ΒyYourSideDuringCancer

-www.larocheposay.gr

-www.oekk.gr