Υπέρ του Michael Jackson δηλώνει η Diana Ross

diana-ross-michael-Jackson
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ανασκευάζει η Barbra Streisand μετά τον σάλο που προκάλεσε με τις δηλώσεις της για τον «Βασιλιά της Pop» και τα φερόμενά θύματα του.

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» έχει προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ της οικογένειας του Michael Jackson και των επικριτών του με αφορμή τις πολυσυζητημένες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης. Πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν σταματήσει να παίζουν τη μουσική του Jackson, ενώ πρώην συνεργάτες του – όπως οι παραγωγοί των «Simpsons» και ο οίκος μόδας Louis Vuitton – έχουν αποφασίσει να αποσύρουν το κοινό παρελθόν τους.

Παρόλα αυτά, η πλευρά του Michael Jackson έχει ένθερμους υποστηρικτές, όπως την Diana Ross. «Αυτό βρίσκεται στην καρδιά μου αυτό το πρωί. Πιστεύω και εμπιστεύομαι πως ο Michael Jackson ήταν και είναι μια υπέροχη και απίστευτη δύναμη για μένα και πολλούς άλλους. Σταματήστε στο όνομα της αγάπης» δήλωσε η Ross μέσω του Twitter.

REX/Shutterstock / John Salangsang

Η Barbra Streisand από την πλευρά της αναγκάστηκε να προβεί σε περαιτέρω εξηγήσεις μετά τα σχόλιά της σχετικά με τα δύο φερόμενα θύματα του ντοκιμαντέρ, Wade Robson και James Safechuck. Μιλώντας στους Times, η Streisand ξεκαθάρισε πως πιστεύει τους ισχυρισμούς των δύο, για να συμπληρώσει πως όταν ήταν παιδιά φαίνονται «ενθουσιασμένα» που βρίσκονταν στο σπίτι του Jackson.

«Οι σεξουαλικές ανάγκες του Jackson ήταν οι σεξουαλικές ανάγκες του, που προήλθαν από την όποια παιδική ηλικία είχε ή το DNA του. Μπορείς να πεις “κακοποιήθηκαν”, αλλά εκείνα τα παιδιά, όπως τα ακούσατε να λένε, ήταν ενθουσιασμένα που βρίσκονταν εκεί. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν παιδιά και οι δυο, οπότε δεν τους σκότωσε» δήλωσε η Streisand. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις της Αμερικανίδας τραγουδίστριας προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Dan Reed να αναρωτιέται εάν όντως είπε κάτι τέτοιο.

«Για να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι, δεν υπάρχει κατάσταση ή περίσταση όπου είναι επιτρεπτό να εκμεταλλεύεται η αθωότητα παιδιών. Οι ιστορίες που μοιράστηκαν αυτοί οι δύο νεαροί άνδρες ήταν πολύ οδυνηρές για να τις ακούσω και το μόνο νιώθω για αυτούς είναι συμπάθια» απάντησε η Streisand, συμπληρώνοντας πως «ο πιο σημαντικός ρόλος ενός γονιού είναι να προστατεύει τα παιδιά του. Είναι φανερό πως οι γονείς αυτών των δύο νεαρών ανδρών έπεσαν και αυτοί θύματα και σαγηνεύτηκαν από την δημοφιλία και φαντασία».