Γιατί και πώς ένα ζευγάρι γυαλιών σώζει τα μάτια και την υγεία σας

gualia-iliou-gunaika-kapelo-moda
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Δεν είναι μόνο θέμα στυλ. Η επιλογή των κατάλληλων γυαλιών ηλίου θωρακίζει ό,τι πιο πολύτιμο αφορά στην υγεία σας.

Ίσως να μην πάει το μυαλό σας, αλλά θα πιστεύατε ποτέ ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (γύρω στο 13%) των καρκίνων που εμφανίζει ο ανθρώπινος οργανισμός αφορά στα βλέφαρα; Μάλιστα, κατά 90%, όλες οι βλάβες της περιοχής των ματιών και των βλεφάρων δημιουργούνται από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ μόνο 10% οφείλεται σε μολύνσεις και άλλα δερματολογικά αίτια, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

,

Τα γυαλιά ηλίου DONNA, σε μια νέα γεωμετρική φόρμα, έχουν λεπτομέρεια από δέρμα σεβρό στους βραχίονες. Καινοτόμα ένθετα από γκλίτερ ενισχύουν τον σχεδιασμό των γυαλιών, που διατίθενται σε κλασσικό μαύρο, ταρταρούγα, κερασί, ασημί και ροζ ανοικτό.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι, ενώ σε όλο το σώμα οι βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας προσβάλλουν το εξωτερικό δέρμα -και συνήθως σταματούν εκεί- αντίθετα, γύρω από τα μάτια, η ζημιά προχωρά μέχρι και στους βαθύτερους χιτώνες της εξαιρετικά λεπτής επιδερμίδας της συγκεκριμένης περιοχής.

,

SIRYN

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι μια επισφαλής έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει κερατίτιδα και επιπεφυκίτιδα με έντονα συμπτώματα δακρύρροιας και φωτοφοβίας, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της εμφάνισης φωτοεγκαυμάτων στα βλέφαρα, χρόνιας κερατίτιδας ή ξηροφθαλμίας. Γι’ αυτό και συνιστούν να αποφεύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ειδικά για την περιοχή των ματιών και, φυσικά, χωρίς ένα ζευγάρι κατάλληλα, απορροφητικά γυαλιά.

Πώς θα διασφαλίστε την υγεία των ματιών σας

Αγοράστε γυαλιά ηλίου από ένα κατάστημα οπτικών και μην ενδώσετε σε φθηνές λύσεις ή απομιμήσεις που θα βρείτε στα «καλάθια». Τα μη απορροφητικά γυαλιά καταστέλλουν τα φυσικά μέτρα προστασίας του ματιού (όπως είναι το κλείσιμο της ίριδας και η ενστικτώδης αποφυγή της έντονης ακτινοβολίας), δημιουργώντας διαταραχές στην κυτταρική δομή της επιδερμίδα των ματιών αλλά και στα οπτικά νεύρα.

,

Τα γυαλιά ηλίου DONNA.

Επίσης είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτά που όχι μόνο θα ταιριάζουν στο πρόσωπό σας αλλά ακολουθούν και τις τάσεις κάθε σεζόν (για να είστε πάντα in-style!»

Το τολμηρό σχέδιο AUDREY, σε γεωμετρική φόρμα από διάφανο πλεξιγκλάς, είναι διακοσμημένο στο χέρι με πολύτιμα κρύσταλλα Swarovski.

Κάντε τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις που είχατε ποτέ και στρέψτε επάνω σας όλα τα βλέμματα με τη νέα συλλογή υπερ-προστατευτικών γυαλιών Jimmy Choo, η οποία παράγεται και διανέμεται από το Safilo Group (σε επιλεγμένα high-end οπτικά καταστήματα).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ