Pete Doherty: «Το Brexit θα είναι το καλύτερο πράγμα για τη μουσική»

pete-doherty Oliver Gutfleisch
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο πρώην σύντροφος της Amy Winehouse εκτιμά πως οι σοβαρές επιπτώσεις του Brexit θα εμπνεύσουν ένα «νέο κύμα απίστευτων καλλιτεχνών».

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Μεγάλη Βρετανία σχετικά με το Brexit παραμένουν ραγδαίες, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων δεν έχει εγκρίνει τους όρους αποχώρησης που έχουν συμφωνήσει βρετανική κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει την εναντίωση τους στην προοπτική της αποχώρησης, όμως υπάρχουν αρκετοί που το στηρίζουν, όπως ο Michael Caine και – κατά έναν τρόπο – ο Pete Doherty.

Ο frontman των Libertines δημιούργησε πρόσφατα τους The Puta Madres και έδωσε μια συνέντευξη στο Channel 4, όπου ζητήθηκε η άποψη του για το Brexit. O Doherty απάντησε πως είχε ένα «άσχημο συναίσθημα» για τις επιπτώσεις που θα έχει στην χώρα, λέγοντας πως η κατάσταση του θυμίζει «το “Watership Down” όταν τα λιβάδια αρχίζουν να μαυρίζουν, εξαιτίας όλης της προπαγάνδας που μας ταΐζουν για το Brexit».

«Δεν πιστεύω πως αυτό το υπέροχο βρετανικό έθνος μπορεί να το κάνει στον εαυτό του» εξήγησε ο μουσικός, συμπληρώνοντας πως το Brexit μπορεί να «καταστρέψει το συγκρότημα μου στην διαδικασία, γιατί είμαι ο μόνος κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου στο συγκρότημα». Παρά την απαισιοδοξία του για το μέλλον την χώρας, ο Doherty εκτίμησε πως το Brexit «θα είναι το καλύτερο πράγμα για τον κόσμο της μουσικής».

Σύμφωνα με τον Βρετανό μουσικό ο πολιτικός διάλογος θα δώσει νέα ώθηση στην δημιουργικότητα και θα επηρεάσει την δημιουργική διαδικασία των μουσικών. «Θα δείτε, θα έχουμε το πιο τρελό νέο κύμα των πιο απίστευτων [καλλιτεχνών]. Θα δείτε την διαφορά του να γράφεις ένα ποίημα στην φυλακή και του να γράφεις ένα ποίημα σε ένα εξοχικό δίπλα σε μια λίμνη. Θα υπάρξει απίστευτη αντίδραση» υπογράμμισε ο Doherty.