«Περισσότερες γυναίκες» θέλει η Janet Jackson στο Rock and Roll Hall of Fame

rock-and-roll-hall-of-fame-Janet-Jackson Andrew H. Walker
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Μαζί με την Jackson, φέτος μπήκαν στο Hall of Fame οι Radiohead, Stevie Nicks, Def Leppard, The Cure, Roxy Music και The Zombies.

Το περασμένο σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή εισαγωγής των νέων μελών στο Rock and Roll Hall of Fame. Τα νέα μέλη για φέτος είναι οι Radiohead, Janet Jackson, Stevie Nicks, Def Leppard, The Cure, Roxy Music και The Zombies. Όπως κάθε χρόνο, η επίσημη τελετή ξεχώρισε για τις ζωντανές ερμηνείες επί σκηνής, με τους Roxy Music (χωρίς τον Brian Eno) να κλέβουν την παράσταση μετά από απουσία σχεδόν μιας δεκαετίας.

Πέραν όμως των ερμηνειών, η φετινή τελετή ξεχώρισε για τον συγκινητικό λόγο που έδωσε η Janet Jackson, όπου κλείνοντας, τόνισε πως θέλει να δει «περισσότερες γυναίκες» να μπαίνουν στο Hall of Fame. Με το σχόλιο της η Jackson θέλησε να αναδείξει τον συντηρητισμό στον θεσμό.

«Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή. Όταν ήμουν παιδί, το όνειρο μου δεν ήταν να γίνω τραγουδίστρια – ήθελα να πάω στο πανεπιστήμιο και να γίνω δικηγόρος. Ήταν το όνειρο του πατέρα μου. Αυτός ήθελε να γίνω υπέροχη ερμηνεύτρια. Με ενθάρρυνε. Ήταν ο πρώτος που με ενθάρρυνε. Η μουσική έγινε το πάθος μου» εξήγησε στην αρχή η Jacksnon.

Συνεχίζοντας, η 52χρονη Jackson σχολίασε πως έχοντας δει πόση μεγάλη επίδραση είχαν τα αδέρφια της στην παγκόσμια κουλτούρα, έβαλε στόχο να τα καταφέρει μόνη της, αλλά ποτέ δεν περίμενε πως θα ακολουθούσε στα βήματα τους. «Απόψε η μικρή αδερφή σας τα κατάφερε» δήλωσε η Jackson. Οι Jackson 5 έγιναν μέλη του Hall of Fame το 1997, ενώ ο αδερφός της Michael Jackson (ως σόλο καλλιτέχνης) το 2001.

Αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες και πιστούς θαυμαστές της όλα αυτά τα χρόνια, η Jackson έκλεισε τον λόγο της με μια ευχή. «Rock and Roll Hall of Fame, σας παρακαλώ, για το 2020: εισάγετε περισσότερες γυναίκες» υπογράμμισε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια από την σκηνή του Hall of Fame.

Δείτε την ομιλία της Janet Jackson στο Rock and Roll Hall of Fame