Οι Village People θα επιστρέψουν ανανεωμένοι

village-people
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Αφού κέρδισε στα δικαστήρια, ο Victor Willis σκοπεύει να κάνει ένα reboot της ιστορικής discο μπάντας με νέους χαρακτήρες.

Ο Victor Willis, ο «αστυνομικός» των Village People, ανακοίνωσε την πρόθεση του να κάνει ένα reboot στο θρυλικό disco συγκρότημα με νέους χαρακτήρες, καθώς πρόσφατα λύθηκαν μια σειρά νομικών ζητημάτων.

Το disco συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1977 από τους Γάλλους παραγωγούς Jacques Morali και Henri Belolo και πλάι στον αστυνομικό του Willis υπήρχαν ένας στρατιώτης, ένας οικοδόμος, ένας καουμπόης, ένας μηχανόβιος και ένας Ινδιάνος. Ο Willis έφυγε από το συγκρότημα το 1979 και για πολλά χρόνια είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα.

REX/Shutterstock

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για αυτό μέχρι να ξεκαθαριστούν τα νομικά θέματα. Όλα αυτά συνέβησαν στην 40ή επέτειο των Village People, όλα έπεφταν στην θέση τους και μπορούσα να πω ότι ήρθε η ώρα μου να αναλάβω ξανά το συγκρότημα» σχολίασε ο Αμερικάνος μουσικός στο BBC για την επιστροφή του στους Village People.

Ο 67χρονος Willis τόνισε πως δεν πρόκειται για «επανένωση», αλλά ένα reboot των Village People, αφού σκοπεύει να παρουσιάσει νέους χαρακτήρες. «Μετά πρέπει να βρω ένα συγκρότημα όπως όταν ο Jacques και εγώ κάτσαμε μαζί για πρώτη φορά και αποφασίσαμε πως θα δημιουργούσαμε τους Village People». Συνεχίζοντας, ο Willis εξήγησε πως το νέο συγκρότημα «θα είναι κάτι που είναι ζωντανό και αληθινό».

Το 2009 ο Willis είχε καταθέσει μήνυση κατά της τότε εκδοχής των Village People, αξιώνοντας ένα εκατομμύριο δολάρια επειδή χρησιμοποίησαν την εικόνα και φωνή του χωρίς την συγκατάθεση του. Τρία χρόνια αργότερα ο μουσικός κέρδισε μια δικαστική διαμάχη με αποτέλεσμα να τους επιστραφεί η μερική ιδιοκτησία σε πολλά τραγούδια των Village People.