Οι πιο σωτήριες συμβουλές ομορφιάς μετά από hangover

mpar-poto-alkool-parea-eksodos-gelio
ΤΡΙΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Με αυτές τις εύκολες και έξυπνες κινήσεις, κανείς δεν θα καταλάβει ότι το προηγούμενο βράδυ γυρίσατε σπίτι ...ξημερώματα.

Είναι υπέροχες οι νύχτες στα μπαρ, στα κλαμπ και στα μπουζούκια. Μουσική, ποτό, φώτα, δεύτερο ποτό, χορός, κι άλλο ποτό, καλή παρέα, σαμπάνια...Αυτό που δεν αγαπάμε είναι τα επακόλουθα: πονοκέφαλος, πρησμένα μάτια, μαύροι κύκλοι, αφυδατωμένη επιδερμίδα. Εντάξει. Όλες το έχουμε βιώσει. Αλλά ενώ ένα hangover είναι αραιά και πού αναπόφευκτο, αυτό που δεν είναι αναπόφευκτο είναι η ζοφερή  όψης σας το επόμενο πρωί -ειδικά αν μιλάμε για μια εργάσιμη μέρα. Απλά ακολουθήστε αυτές τις έξυπνες συμβουλές για να μεταμορφώσετε την εικόνα σας άμεσα, κάθε φορά που ξενυχτάτε διασκεδάζοντας πέρα από το όριο.

 Πριν βγείτε έξω

Αν από το πρωί γνωρίζετε ότι ακολουθεί μια «γεμάτη» νύχτα εξόδου, πάρτε τις εξής προφυλάξεις από το μεσημέρι και μετά.

- Πιείτε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο για να έχετε ικανά αποθέματα οξυγόνου στα κύτταρά σας.

- Δοκιμάστε μια κούρα βαθιάς ενυδάτωσης εφαρμόζοντας μια μάσκα προσώπου με βιταμίνη C ώστε να η επιδερμίδα σας να αποκτήσει μια ισχυρή αντιοξειδωτική θωράκιση απέναντι στο αλκοόλ, τον καπνό και την εξάντληση που θα υποστείτε. 

- Λίγο πριν αναχωρήσετε για την έξοδό σας, πιείτε ένα χάπι ιβουπροφαίνης. Η αντιφλεγμονώδης δράση του θα βοηθήσει να μειώσετε τον πονοκέφαλο πολλές ώρες αργότερα, ενώ ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιήσει τις φλεγμονές που δημιουργούνται στην ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια, αλλά και σε όλο το πρόσωπο.

 Όποτε φτάσετε σπίτι

Ανεξάρτητα από την ώρα επιστροφής, καταναλώστε ένα ή δυο ποτήρια νερό και πηγαίνετε κατευθείαν στο μπάνιο για ένα δροσερό ντους. Πριν πέσετε στο κρεβάτι, οπωσδήποτε, αφαιρέστε το μακιγιάζ σας (ή ό,τι έχει μείνει απ' αυτό). Αν το hangover σας δεν είναι τόσο διαχειρίσιμο, θυμηθείτε τουλάχιστον πού έχετε βάλει τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ και περάστε με αυτά το πρόσωπό σας.

 Το επόμενο πρωί

Το ξυπνητήρι βαράει σαν μανιασμένο, ο σκύλος γαβγίζει, το πρωινό φως σας τυφλώνει, το κεφάλι σας νομίζετε ότι θα σπάσει. Οπότε:

- Τρέξτε στο ντους και χρησιμοποιήστε κάποιο αφρόλουτρο με συστατικά όπως μέντα, ευκάλυπτο, γαρίφαλο ή εσπεριδοειδή, γαρίφαλο. Είναι αιθέρια έλαια που βοηθούν την επιδερμίδα και τις αισθήσεις να τονωθούν άμεσα.

- Επιμείνετε λίγο περισσότερο με το πλύσιμο του προσώπου επιλέγοντας ένα τζελ καθαρισμού με μικροκόκκους απολέπισης και συστατικά όπως γεράνι, μελισσόχορτο ή μολόχα. Πρόκειται για μια κίνηση που όχι μόνο αυξάνει την μικροκυκλοφορία στην κουρασμένη επιδερμίδα, αλλά παράλληλα διώχνει από το πρόσωπο κάθε ίχνος μακιγιάζ και ρύπων.

- Μια μάσκα προσώπου που θα έχετε βάλει αποβραδίς στο ψυγείο, αποτελεί το επόμενο βήμα για μια ανανέωση της όψης σας, το οποίο δεν διαρκεί πάνω από 5 λεπτά. Η ελαφριά ψύχρανση της μάσκας θα προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας ορατά το πρήξιμο.

- Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να ξεβγάλετε τη μάσκα έχετε αρχίσει να αισθάνεστε αρκετά καλύτερα τον εαυτό σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μπείτε νηφάλια στη διαδικασία του μακιγιάζ/καμουφλάζ. Δεν θα χρειαστείτε τίποτε περισσότερο από μια υγρή βάση (για να δείχνει η επιδερμίδα λιγότερο σκληρή), ένα επίσης υγρό concealer για την περιοχή κάτω από τα μάτια (ώστε να καλυφθούν πλήρως οι μαύροι κύκλοι προάγοντας παράλληλα και μια αίσθηση εσωτερικής υδάτωσης), μερικές πινελιές ρουζ (για να φωτιστεί άμεσα η σκοτεινή όψη σας) και, τέλος, μια λαμπερή απόχρωση lip gloss (για να αναβαθμίσει το χαμόγελο και την αυτοπεποίθησή σας).  

Μετά από όλες αυτές τις κινήσεις, κανείς δεν θα καταλάβει ότι το προηγούμενο βράδυ βιώσατε την πιο ξέφρενη έξοδο της ζωής σας.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ