Πού πάμε για ανοιξιάτικο καφέ;

kafes-anoiksi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2019

Όσοι από εσάς δεν θα δίνατε τα πάντα αυτή τη στιγμή για να κλείσετε τον υπολογιστή και να βγείτε στον ήλιο, μάλλον είστε ήδη για καφέ. Οι υπόλοιποι δείτε σε ποια μέρη να κανονίσετε τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις με φίλους, για καφέ και κουβέντα, μόλις βρείτε χρόνο.

Six D.O.G.S., κέντρο
Από τα πιο διάσημα μέρη για καφέ και ποτό, που δεν γίνεται να λείπει από τις ανοιξιάτικες εξόδους σας. Αν μπορέσετε να παραβλέψετε τον κόσμο του Σαββατοκύριακου, θα απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα μέρος που παραπέμπει σε διακοπές, με ανοιχτή αυλή στο πίσω μέρος με χαλίκι, αιώρες, μαξιλάρες, δέντρα και ξύλινα τραπέζια. Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία, αποφύγετε το Σαββατοκύριακο και επισκεφτείτε το μια καθημερινή μεσημέρι, σε... σκασιαρχείο από τη δουλειά. Info: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510.

Snatch, Χαλάνδρι
Στο Snatch θα πιείτε καφεδάκι με ατμόσφαιρα σε μία παλιά πέτρινη μονοκατοικία του '40 με μεγάλη ανοιξιάτικη αυλή, στην οποία θα βρείτε αραγμένο ένα… τροχόσπιτο, ειδικά διαμορφωμένο για να απολαύσεις τον καφέ και το ποτό σας. Λίγο πιο πέρα, ο πλάτανος είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε με τους φίλους σας και έναν παγωμένο καφέ ή μπίρα και γενικό σε όλο το χώρο η χαλάρωση και η καλή μουσική είναι το κύριο μέλημα. Info: 25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, 210 6891262.

Alea Café, Άλσος Βεΐκου
Μέσα στο καταπράσινο Άλσος Βεΐκου, ανάμεσα στα δέντρα και τα μονοπάτια του, το Alea café είναι ιδανικό μέρος να πάτε με τα παιδιά, να τα αφήσετε να παίξουν στο γρασίδι κι εσείς να απολαύσετε τον ήλιο και τον καφέ σας –δεν είναι τυχαίο που γεμίζει με γονείς που ψάχνουν ευκαιρία να χαλαρώσουν. Κι αφού τελειώσετε τον καφέ σας, μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια του Άλσους μέχρι το θεατράκι ή να κάνετε υπαίθρια γυμναστική στα όργανα που διαθέτει ο Δήμος. Info: Άλσος Βείκου, 210 213 9092.

Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου
Αν βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας, στην Πανεπιστημίου, κατευθυνθείτε προς τον αριθμό 12 και περάστε το κατώφλι του Νομισματικού Μουσείου. Εκεί θα βρεθείτε μπροστά στον πανέμορφο κήπο του μουσείου στο Ιλίου Μέλαθρον, όπου βρίσκεται το αναψυκτήριο και θα διαπιστώσετε ότι όλη η ένταση του κέντρου χάνεται και το μέρος μοιάζει κατά πολύ με μια μικρή όαση. Μην παραλείψετε, βεβαίως, να επισκεφτείτε και το μουσείο, για να γνωρίσετε την ιστορία του νομίσματος, καθώς και την κατασκευή, διάδοση, χρήση, ως και την εικονογραφία των νομισμάτων, στην εποχή της κοπής των, του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Info: Πανεπιστημίου 12, Αθήνα, 210 3610067.

Skipper’s, Φάληρο
Κι αν αναζητάτε την άνοιξη με λίγη αλμύρα, τότε πάρτε το δρόμο για τα νότια προάστια και τη Μαρίνα Αλίμου. Εκεί θα βρείτε το Skipper’s, ένα χαλαρωτικό παραθαλάσσιο χώρο που θυμίζει deck ιστιοπλοϊκού κι έχει θέα τα σκάφη και τα ιστιοπλοϊκά που έχουν αράξει στη μαρίνα. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό, μεσημεριανό ή απογευματινό σας καφέ, ένα γρήγορο σνακ ή ακόμα κι ένα χαλαρό ποτό το βράδυ. Ο χώρος χωρίζεται σε δύο επίπεδα με το ξύλο κύριο πρωταγωνιστή. Info: Μαρίνα Αλίμου, 210 9880282.