Το μόνο που ζητά ο «Joker» είναι ένα χαμόγελο

Joker
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο Joaquin Phoenix έχει αναλάβει να ενσαρκώσει τον αιώνιο εχθρό του Batman στη νέα ταινία του Todd Phillips.

Ο κλόουν πρίγκιπας του εγκλήματος, ο Joker, μπορεί να έκανε την εμφάνιση του στην πρώτη περιπέτεια του Batman στα κόμικς το 1940, όμως η ιστορία του εμβληματικού χαρακτήρα έχει παραμείνει μυστήριο για πολλά χρόνια. Μετά από δύο κινηματογραφικές εμφανίσεις, ήρθε η ώρα για μια ταινία αφιερωμένη στον Joker.

Στo «Joker» που σκηνοθέτησε ο Todd Phillips, ο Joaquin Phoenix έχει αναλάβει να ενσαρκώσει τον Arthur Fleck – έναν αποτυχημένο κωμικό στο Γκόθαμ Σίτι –  ο οποίος μετά από μια σειρά τραγικών συμβάντων μεταμορφώνεται στον αιώνιο εχθρό του Batman. Η ταινία διαδραματίζεται την δεκαετία του 1980, όταν ο δισεκατομμυριούχος Thomas Wayne – ο πατέρας του Bruce Wayne/Batman – κατεβαίνει για δήμαρχος της πόλης.

Δίπλα στον Phoenix εμφανίζονται ο Robert De Niro στον ρόλο ενός τηλεπαρουσιαστή που έχει καταλυτική επίδραση στην μεταμόρφωση του Fleck σε Joker, η Zazie Beetz ως Shophie Dumand – μια κυνική, ανύπαντρη μητέρα που συνάπτει σχέση με τον Fleck – και ο Brett Cullen ως Thomas Wayne. Ο Dante Pereira-Olson ερμηνεύει τον ρόλο του Bruce Wayne σε παιδική ηλικία και η Frances Conroy την Penny Fleck, μητέρα του Joker.

Το «Joker», το οποίο κυκλοφορεί τον Οκτώβριο, δεν εντάσσεται στο κεντρικό κινηματογραφικό σύμπαν της DC – όπου τον χαρακτήρα ερμηνεύει ο Jared Leto – αλλά αποτελεί μια ανεξάρτητη ταινία. Αρχικά η Warner Brothers είχε στα σχέδια της μια ταινία με τον Leto, όμως οι απογοητευτικές επιδώσεις του «Justice League» έκαναν το χολιγουντιανό στούντιο να αναθεωρήσει τον προγραμματισμό του και να βάλει την ταινία στον πάγο.