Michelle Williams: «Οι γυναίκες πάντα θα δουλεύουν εξίσου σκληρά με τους άνδρες για λιγότερα»

michelle-williams
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η Αμερικανίδα ηθοποιός δήλωσε πως «παρέλυσε από το αίσθημα ματαιότητας» για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων στο Χόλυγουντ.

Οι παραγωγοί του «Όλα τα λεφτά του κόσμου» ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σοβαρό δίλημμα όταν ήρθαν στο φως καταγγελίες για την συμπεριφορά του Kevin Spacey – να κυκλοφορήσουν την ολοκληρωμένη ταινία ως έχει ή να προχωρήσουν σε αλλαγές. Τελικά αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον Spacey με τον Christopher Plummer, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο καστ να κληθεί για να νέα γυρίσματα.

Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε γνωστό πως υπήρχαν τεράστιες διαφορές στις αμοιβές των ηθοποιών που κλήθηκαν να γυρίσουν τις νέες σκηνές. Πιο συγκεκριμένα ο Mark Wahlberg φέρεται να πληρώθηκε 1,5 εκατομμύριο δολάρια, ενώ η Michelle Williams μόλις 1.000 δολάρια. Μιλώντας σε μια εκδήλωσε σχετικά με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων, η Williams δήλωσε πως «παρέλυσε από το αίσθημα της ματαιότητας» όταν έμαθε για την αυτήν τεράστια διαφορά.

Variety/REX/Shutterstock / Michael Buckner

«Μαντέψτε τι έγινε – κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Αυτό δεν με εξέπληξε, απλά επιβεβαίωσε την εμπειρική πεποίθηση μου πως η ισότητα δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα και ότι οι γυναίκες πάντα θα δουλεύουν εξίσου σκληρά για λιγότερα λεφτά, ενώ επωμίζονται περισσότερες ευθύνες στο σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά η Williams.

Συνεχίζοντας η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός τόνισε πως «δουλεύω ως ηθοποιός από την ηλικία των 12, έχω λάβει διαπιστεύσεις στα υψηλότερα επίπεδα της βιομηχανίας μου και όμως αυτό ακόμα δεν μεταφράζεται σε ισότιμη αποζημίωση».

Μετά την αποκάλυψη σχετικά με την τεράστια διαφορά αμοιβών των δύο ηθοποιών, η Jessica Chastain έδωσε ακόμα περισσότερη δημοσιότητα στο γεγονός μέσω ανάρτησης στο Twitter. H κατακραυγή και έντονη κριτική που ασκήθηκε είχε ως αποτέλεσμα ο Wahlberg να δωρίσει την αμοιβή του στο Time’s Up, ενώ το πρακτορείο William Morris Endeavours – το οποίο εκπροσωπεί την Williams και τον Wahlberg – έκανε μια δωρεά 500.000 δολαρίων.

REX/Shutterstock

Παρά την κακή εντύπωση που της άφησε η εμπειρία στο «Όλα τα λεφτά του κόσμου», η Williams σχολίασε πως έχει προσέξει αλλαγές στο χώρο εργασίας της το τελευταίο διάστημα. «Αντί να με πιάσουν πολύ σφιχτά ή να με αγκαλιάσουν για πάρα πολύ το πρωί, τώρα με χαιρετάνε, με κοιτούν στα μάτια και με καλωσορίζουν το πρωί της Δευτέρας. Στην δουλειά που μόλις ολοκλήρωσα πριν δύο εβδομάδες μπορώ να σας πως ότι πληρώθηκα εξίσου με τον άνδρα συμπρωταγωνιστή μου» κατέληξε η ηθοποιός.