Σύντομα ξεκινούν τα γυρίσματα ενός live-action ριμέικ του «Akira»

akira
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο Taika Waititi βρίσκεται σε συζητήσεις για να σκηνοθετήσει την ταινία σε παραγωγή του Leonardo DiCaprio.

Μετά από χρόνια φημών και διαπραγματεύσεων, το «Akira» του Katsuhiro Otomo, μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες anime, θα επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη. Ο Leonardo DiCaprio έχει αναλάβει την παραγωγή του live-action ριμέικ, ενώ σκηνοθέτης αναμένεται να είναι ο Taika Waititi.

Άρθρο του Deadline αναφέρει πως τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν εξολοκλήρου στην Καλιφόρνια και θα διαρκέσουν 71 μέρες. Η ταινία της Warner Brothers έλαβε πίστωση φόρου 18,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την επιτροπή κινηματογράφου της πολιτείας, με την προϋπόθεση πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν εντός 180 ημερών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να γυρίσουμε το “Akira” στην Καλιφόρνια. Η διαθεσιμότητα κορυφαίων συνεργείων, συν την τεράστια ποικιλία επιλογή τοποθεσιών και ο προβλέψιμος καιρός είναι ασυναγώνιστα» δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Warner Bros Ravi Mehta.

Η post-apocalyptic ταινία του Otomo είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά manga που δημιούργησε ο ίδιος και διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό 2019. Το «Akira» αφηγείται την ιστορία του Kaneda, αρχηγού μιας συμμορίας μηχανόβιων στο Νέο Τόκιο και του παιδικού φίλου του, Tetsuo, ο οποίος αποκτά υπερφυσικές τηλεκινητικές δυνάμεις μετά από ένα ατύχημα. Οι ιστορίες των δύο περιπλέκονται με τα μυστικά πειράματα που έχουν γίνει πάνω σε άλλους με αντίστοιχες δυνάμεις του Tetsuo, ενώ παράλληλα το χάος που ξεχύνεται στους δρόμους απειλεί την ανθρωπότητα.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του κόμικ και της ταινίας, το «Akira» θεωρείται ως μια από τις σπουδαιότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, με τεράστια επιρροή στον χώρο του cyber-punk και στις τεχνικές animation. Η ταινία του Otomo έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην διάδοση της σύγχρονης γιαπωνέζικης κουλτούρας και τέχνης στις δυτικές χώρες.