Μαζεύουμε τα ομορφότερα λουλούδια σε επτά ανθισμένα μέρη του κόσμου

kerasies-iaponia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Άνοιξη σημαίνει χρώμα, γύρη, άνθιση, φύση… Κάποια μέρη στον κόσμο, μάλιστα, είναι πιο ανθισμένα και χρωματιστά από άλλα, με τους πιο δεινούς φυσιοδίφες να οργανώνουν ταξίδια προς τα εκεί αυτή την εποχή, προκειμένου να πετύχουν τα χρώματα της φύσης σε όλους τους το μεγαλείο. Κάποιοι από αυτούς τους προορισμούς με τα… technicolor τοπία είναι οι παρακάτω. Θαυμάστε τους.

Ανθισμένες κερασιές, Ιαπωνία
Πουθενά στον κόσμο δεν θα δείτε αυτόν τον οργασμό ανθισμένων κερασιών σε τέτοια κλίμακα, όπως στην Ιαπωνία. Υπάρχει, μάλιστα και ιαπωνική λέξη “hanami” η οποία ουσιαστικά αφορά την πράξη του να βλέπει και να θαυμάζει κάποιος ροζ λουλούδια. Η καλύτερη τοποθεσία για να δει κανείς τις κερασιές είναι στο βουνό Yoshino στην περιφέρεια Nara και η καλύτερη εποχή είναι από τέλη Μαρτίου μέχρι αρχές Μαΐου.

Τουλίπες, Ολλανδία
Κανείς ποτέ δεν πήγε στην Ολλανδία και δεν εντυπωσιάστηκε από το ουράνιο τόξο με τις τουλίπες που χαρακτηρίζουν τη χώρα. Υπάρχουν πολλά μέρη σε όλη τη χώρα για να τις δει κανείς να ανθίζουν, με κάποια σίγουρα πιο τουριστικά από άλλα. Το Hillegom είναι μια καλή επιλογή στη δυτική επαρχία, ειδικά αν θέλετε να γλιτώσετε από τα πλήθη που κατακλύζουν τον τεράστιο ανθισμένο κήπο Keukenhof στην πόλη Lisse. Η καλύτερη εποχή για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν με αυτόν το σκοπό είναι τα μέσα Απρίλη.

Παπαρούνες Καλιφόρνιας, Αριζόνα
Οι περιοχές γύρω από το Tucson και την έρημο Sonoran βλέπουν συχνά θερμοκρασίες που φτάνουν και τους 47 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι. Αυτή η ζέστη μπορεί να μην είναι ιδανική για τα περισσότερα είδη βλάστησης, αλλά οι παπαρούνες και τα γαϊδουράγκαθα της περιοχής… αντέχουν. Στο εθνικό πάρκο Catalina θα δείτε άπειρες παπαρούνες, από τον Μάρτιο μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Ηλιοτρόπια, Ανδαλουσία, Ισπανία
Οι μεγάλες εκτάσεις γόνιμης γης στις όχθες του ποταμού στη νότια Ισπανία παράγουν μερικά από τα πιο ιδιαίτερα χωράφια λουλουδιών του πλανήτη. Τα πανέμορφα αυτά ηλιοτρόπια θα τα θαυμάσετε καλύτερα στη Ronda (Μάλαγα) από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Αύγουστο,

Λεβάντα, Προβηγκία, Γαλλία
Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και πιο ευωδιαστά μέρη στη Γαλλία, με απέραντες μοβ εκτάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Cézanne ζωγράφιζε άλλωστε τόσο πολύ την περιοχή. Η καλύτερη τοποθεσία να απολαύσετε τη λεβάντα είναι στο Sénanque Abbey μια εκκλησία του 12ου αιώνα κοντά στο χωριό Gordes και η καλύτερη εποχή είναι κατά τον Ιούλιο.

Κρίνα, Ταϊβάν
Κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού, τα βουνά γύρω από την Hualien στην ανατολική ακτή της Ταϊβάν γεμίζουν με πορτοκαλί κρίνα, τα οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς καλύτερα από το βουνό Liushidan, στο τέλος του καλοκαιριού. Κατά την εποχή της ακμής τους, μάλιστα, πραγματοποιούνται και διάφορες θεματικές δραστηριότητες, όπως οικολογικές ξεναγήσεις και γεύματα με… λουλούδια.

Βασιλική Πρωτέα, Νότια Αφρική
Οι ακτογραμμές του Κέιπ Τάουν είναι ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου, που γίνονται ακόμη πιο όμορφες, όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς στο βουνό Τραπέζι. Οι πλαγιές του μοναδικού αυτού βουνού γεμίζουν με διάφορα είδη φυτών, αλλά η Βασιλική Πρωτέα είναι η πραγματική βασίλισσα της περιοχής. Στο Εθνικό Βοτανικό Κήπο Kirstenbosch κατά τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο θα την απολαύσετε σε όλο της το μεγαλείο.