Πώς η γιόγκα κάνει την επιδερμίδα σας να λάμπει από ομορφιά και υγεία

giogka
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ίσως να μην το πιστεύατε, αλλά αν αγαπάτε τη γιόγκα δείτε πόσο άμεσα ευεργετείτε τη νεότητα της επιδερμίδας σας.

«Η γιόγκα χαρίζει καθαρό νου, γαλήνια ψυχή και υγιές σώμα. Αυτό, οδηγεί σε μια όψη προσώπου πολύ πιο ζωντανή, νέα και λαμπερή», λέει η Gabriella Danswan, μια διάσημη yoga instructor και beauty guru με έδρα το Σίδνεϋ. Και εξηγεί τους λόγους:

1. «Όλες οι ασάνες σε ένα μάθημα γιόγκα συμβάλλουν στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και στη μείωση των τοξινών στο σώμα. Ωστόσο, εκείνες που επικεντρώνονται στο κεφάλι, όπως η στάση της κόμπρας και του ψαριού ή οι plow pose και down dog, επειδή εκτελούνται με ανεστραμμένη τη θέση του κεφαλιού, αυξάνουν περισσότερο την παροχή αίματος στο πρόσωπο, βοηθώντας τα κύτταρα της επιδερμίδα να λάβουν πλούσιο οξυγόνο και θρέψη», λέει η Danswan.

2. Για ορισμένες γυναίκες, κυρίως εκείνες που έχουν λιπαρή επιδερμίδα, η ακμή είναι το πιο βασανιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάθε άνοιξη. Οι ασκήσεις αναπνοών (pranayamas, sheetali και sheetkari), χαρίζουν ένα αποτέλεσμα ηρεμίας στους μυς του προσώπου και καταπράυνσης της επιδερμίδας, οδηγώντας σε ένα είδος θεραπείας κατά της ακμής και των ερεθισμών από αλλεργίες ή άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

 3. Το πεπτικό σύστημα, συχνά αναφέρεται από τους γιατρούς και τους θεραπευτές, ως ο «δεύτερος εγκέφαλος», επειδή δρα αυτόνομα και επηρεάζει έτσι ένα πλήθος λειτουργιών του σώματος, συνεπώς και του δέρματος. Η Danswan λέει ότι για να βελτιώσετε τη διαδικασία αποτοξίνωσης του πεπτικού συστήματος, δοκιμάστε τη στάση Kapalbhati Pranayama. «Είναι μια άσκηση βαθιών αναπνοών με επίκεντρο την κοιλιά, η οποία μειώνει τα επίπεδα του άγχους και βοηθά το πεπτικό σύστημα να αποτοξινωθεί αποτελεσματικά, με τελικό όφελος μια πιο τονωμένη, σφριγηλή και καθαρή επιδερμίδα».

4. «Ο δεκάλεπτος διαλογισμός δύο φορές την ημέρα -κάθε μέρα- δρα κατευναστικά τόσο στο νου όσο και στα κύτταρα της επιδερμίδας, τα οποία υποφέρουν λιγότερο από την διαρκή απειλή των ελευθέρων ριζών και το οξειδωτικό στρες», λέει η Danswan.

5. Επιμείνετε σε τακτικές κινήσεις μασάζ προσώπου κάθε μέρα επί 15 λεπτά. Η Danswan εξηγεί: «Αυτές οι μαλάξεις βοηθούν τους μυς του προσώπου να συσφιχθούν, να αυξήσουν τη ροή αίματος στην επιδερμίδα και να προσδώσουν καλύτερο τόνο και μεγαλύτερο όγκο στα σημεία του προσώπου που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ