Ό,τι δεν ξέρατε για τους ορούς, την «Φόρμουλα 1» των θεραπειών αντιγήρανσης

gunaika-derma-mpanio-xamogelo-omorfia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να βοηθήσετε τον ορό σας να εργαστεί σκληρότερα και ταχύτερα από ποτέ.

Αυτό, λογικά, το γνωρίζετε. Οι οροί είναι καλλυντικές φόρμουλες με υπερσυμπυκνωμένα συστατικά, που έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύουν στο δέρμα με τρόπους που οι κρέμες και οι λοσιόν δεν μπορούν. Για την σύγχρονη κοσμετολογία, αυτά τα σούπερ-δραστικά προϊόντα αποτελούν την αιχμή της τεχνολογίας στον τομέα της ενυδάτωσης, της λάμψης και της αντιγήρανσης της επιδερμίδας, τα οποία έρχονται με ένα πλήθος πλεονεκτημάτων, όπως είναι η εξομάλυνση των λεπτών γραμμών, η αύξηση της πυκνότητας και της σταθερότητας του δέρματος, η επιτάχυνση της κυτταρικής κίνησης, η ενίσχυση της φωτεινότητας και η διόρθωση του αποχρωματισμού του προσώπου, όλα μαζί, στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δράση του ορού σας, ωφελούμενες από όλα τα παραπάνω ευεργετήματα; Απλά, ακολουθώντας αυτές τις 5 συμβουλές, με την πιστοποίηση της επιστημονικής ομάδας έρευνας και εφαρμογής αντιγηραντικών θεραπειών στην Klinik Hirslanden στην Ελβετία.

 Καλός καθαρισμός και απολέπιση, πριν

Τα ενεργά συστατικά των ορών ενυδάτωσης και αντιγήρανσης δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με ρύπους και νεκρά κύτταρα, ειδάλλως μειώνεται η απορρόφηση και η δράση τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει καλά το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και έχετε εφαρμόσει ένα ήπιο scrub -ιδανικά, σε μορφή τζελ.

Εφαρμόστε σε ελαφρώς νωπό δέρμα

Οι ειδικοί της Klinik Hirslanden τονίζουν ότι ένα ελαφρώς υγρό δέρμα, είναι έως και 10 φορές πιο διαπερατό, προς όφελος της ικανότητας βαθύτερης διείσδυσης των συστατικών του ορού.

Μην υπερβάλλετε στην ποσότητα

Οι φόρμουλες των ορών, όπως προείπαμε, είναι υπερσυμπυκνωμένες. Σε αντίθεση με μια κρέμα προσώπου -την οποία απλώνετε χωρίς φειδώ-, μια ποσότητα που δεν ξεπερνά ένα φασόλι αρκεί για να κάνει τον ορό αποτελεσματικό. Κάθε ποσότητα πέρα από αυτό, αποβάλλεται από την επιδερμίδα και, επιπλέον, είναι πεταμένα λεφτά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Απαιτούνται μερικά λεπτά αναμονής, μετά

Αφού απλώσετε τον ορό, πρέπει να περιμένετε από 5 έως 10 λεπτά (ανάλογα με τις ανάγκες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης που έχει η επιδερμίδα σας) και στη συνέχεις μπορείτε να περάσετε στην κλασική ρουτίνα ενυδάτωσης και (πιθανώς) μακιγιάζ. Σημαντικό σημείο προσοχής: Οι καλά διαμορφωμένοι οροί απορροφώνται μέσα σ’ αυτό το χρονικό πλαίσιο. Όμως, αν δείτε ότι υπάρχει κάποιο λιπαρό ή κολλώδες υπόλειμμα, τότε ο ορός που χρησιμοποιήσατε δεν ενδείκνυται για τον προσωπικό σας τύπο δέρματος (κυρίως, οι πιο λιπαρές).

Αποφύγετε τις φόρμουλες με άρωμα

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες -και καλύτερες- φόρμουλες ορών μοιάζουν βαρετές, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης αρώματος. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας αποτελεσματικός ορός αποκατάστασης δεν χρειάζεται έξτρα κοσμητικά επίθετα όπως «υπέροχη, ασύγκριτη, άφθαστη ευωδιά». Το άρωμα, όχι μόνο δεν προσθέτει ευεργετικά οφέλη, τουναντίον, ίσως και να υπονοεί δυσκολότερη απορρόφηση εξαιτίας της πιθανής ύπαρξης αλκοόλης.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ