«Το πρόσωπο του κακού»: «αιμοχαρές» ριμέικ

to-prosopo-tou-kakou-aimoxares-rimeik

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2013

O Sam Raimi, εμπιστεύεται τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Fede Alvarez να γυρίσει το ριμέικ του «Evil Dead», της περιπέτειας τρόμου που τον καθιέρωσε τη δεκαετία του ’80. Ο Raimi έχει αναλάβει την παραγωγή του φιλμ μαζί με τον Bruce Campbell, τον πρωταγωνιστή και συμπαραγωγό της πρώτης ταινίας.

«Το πρόσωπο του κακού»

Στην υπόθεση του έργου, η νεαρή Mia (Jane Levy) έχει βυθιστεί στις καταχρήσεις και χρειάζεται βοήθεια για να ξεφύγει από τους δαίμονες της - ή τουλάχιστον αυτό που οι αφελείς φίλοι της θεωρούν δαίμονες στο πρώτο τέταρτο της ταινίας.

Έτσι, ο αδερφός της David (Shilon Fernandez), η κοπέλα του Natalie (Elizabeth Blackmore), οι παιδικοί τους φίλοι Olivia (Jessica Lucas) και Eric (Lou Taylor Pucci) αποφασίζουν να τη συνοδεύσουν στο εξοχικό της μέχρι να συνέλθει. Μόνο που το εξοχικό είναι μια απόμακρη καλύβα χωμένη σε αφιλόξενο δάσος με επικίνδυνο αναγνωστικό υλικό.

Μόλις ο φιλομαθής Eric αρχίζει να απαγγέλει αποσπάσματα από το Βιβλίο των Νεκρών, οι δαίμονες του δάσους θα ξυπνήσουν. Οι πέντε φίλοι δεν είναι προετοιμασμένοι για αυτό που θα συμβεί. Κανείς δεν είναι…

Ο Αlvarez για να μείνει περισσότερο πιστός στο κλίμα της πρωτότυπης ταινίας του 1981, προσπάθησε να αποφύγει όσο γινόταν την ψηφιακή τεχνολογία. Η ταινία γυρίστηκε στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας, σε μια πραγματική καλύβα χαμένη σε ένα δάσος με βλάστηση προκειμένου να αποδώσει το κλειστοφοβικό και τρομαχτικό περιβάλλον της ιστορίας. «Είναι πολύ βοηθητικό για τους ηθοποιούς να βρίσκονται σε πραγματικές συνθήκες, να κοιτάνε γύρω τους και να βλέπουν δάσος», σχολίασε ο σκηνοθέτης, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Όλοι με ρώταγαν συνέχεια αν το αίμα είναι υπερβολικό. Κι εγώ τους έλεγε ποτέ δεν είναι αρκετό. Οι θεατές πρέπει να προετοιμαστούν για κάτι αναπάντεχο. Δεν θα καταλάβουν από πού τους ήρθε!».

Πρωταγωνιστούν οι: Jane Levy, Shilon Fernandez, Lou Taylor Pucci, Jessica Lucas, Elizabeth Blackmore. Η ταινία προβάλλεται στις 5 Μαϊου από τη Feelgood Entertainment.