Billie Eilish: «Δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην κατάθλιψη, απλά ακούστε»

billie-eilish Stephen Lovekin
ΤΡΙΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η Αμερικανίδα pop star μιλά ανοιχτά για την κατάθλιψη, την οικογένεια και την καριέρα της στο τραγούδι που έχει «ημερομηνία λήξης».

Η 17χρονη Billie Eilish πρόσφατα έγινε η νεότερη solo τραγουδίστρια που καταλαμβάνει την πρώτη θέση των βρετανικών charts με το νέο της άλμπουμ «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?». Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και εμφανίστηκε με τον αδερφό της, Finneas O’Connell, στην ραδιοφωνική εκπομπή του Zane Lowe, όπου και μίλησε για την κατάθλιψη, τη ζωή στις περιοδείες με την οικογένειά της, αλλά αυτό για το οποίο είναι περήφανη.

Ξεκινώντας τη συζήτηση για τη δημοσιότητα και το γεγονός ότι λίγοι μπορούν να την καταλάβουν, η Eilish την παρομοίωσε με την εγκυμοσύνη, τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου και την κατάθλιψη. «Υπάρχουν τόσο λίγοι άνθρωποι στον κόσμο που μπορούν να το καταλάβουν. Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν τα καταλαβαίνεις εάν δεν τα δεις μπροστά σου» σχολίασε η τραγουδίστρια.

Apple Music

«Όταν κάποιος που αγαπάς χάνει ένα πολύ κοντινό πρόσωπο, δεν μπορείς να πεις ότι τους νιώθεις. Απλά δεν μπορείς. Είναι ΟΚ, δεν χρειάζεται να πεις ότι καταλαβαίνεις όταν δεν μπορείς. Απλά άκου. Νιώθω ότι ορισμένοι προσπαθούν να συμπεριφέρονται σαν να ξέρουν, αλλά απλά ακούστε. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην κατάθλιψή τους. Δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι πιο λυπημένος ή πιο έχει περάσει πιο δύσκολα. Έχει να κάνει με το να ακούτε τον κόσμο και να νοιάζεστε πραγματικά για αυτούς» δήλωσε η Eilish.

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής ρώτησε την Eilish για ποιο πράγμα νιώθει περήφανη, με την ίδια να απαντά αναφέροντας τους οπαδούς τους. «Νομίζω είναι απλά ένας στρατός υπέροχων και ανοιχτόμυαλων ανθρώπων. Νομίζω πως αν πω ότι είμαι περήφανη για αυτό, ακούγεται σαν να είμαι ο μόνος λόγος για τον οποίο πραγματικά υπάρχει. Δεν είναι αλήθεια. Αυτοί είναι. Αυτά τα παιδιά ήρθαν εδώ, δεν τους είπα “γειά σας, εδώ είμαι, ελάτε”» συμπλήρωσε η τραγουδίστρια.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, όταν αυτή και τα αδέρφια της μεγάλωναν, οι γονείς της ποτέ δεν είπαν ότι είναι περήφανοι για τα παιδιά τους, κάτι το οποίο έπαιρναν προσωπικά για πολλά χρόνια. «Όσο μεγαλώνω νιώθω πως το καταλαβαίνω περισσότερο, πως οι γονείς μας το έκαναν για να μην νιώθουμε ότι έπρεπε να είναι περήφανοι για να καταφέρουμε πράματα» εξήγησε η Eilish.

Αναφορικά με τη δημοσιότητα που έχει αποκτήσει σε τόσο νεαρή ηλικία και την προοπτική μιας μακρόχρονη καριέρας, η 17χρονη τραγουδίστρια έχει αποδεχτεί πως υπάρχει ημερομηνία λήξης. «Δεν μπορούμε να το έχουμε αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μας. Μιλούσα [με τον αδερφό μου] ακριβώς για αυτό τις προάλλες, πως είμαι 17 και δεν μπορεί η ζωή μου να είναι έτσι για πάντα, όπως και η δική του. Μόλις έγινε ενήλικας και απέκτησε ένα σπίτι. Έχει κοπέλα και θέλει έναν σκύλο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

REX/Shutterstock

«Είναι μια περίεργη ισορροπία, επειδή θέλω να χαρώ τη ζωή μου, να μεγαλώσω και να έχω ζωή. Αλλά ήδη έχω καριέρα. Έχοντας βγει σε περιοδεία, ξέρω πώς δουλεύει. Ξέρω πως φεύγεις και οι φίλοι σου στεναχωριούνται. Αργότερα έχεις λείψει για τόσο καιρό που η ζωή προχωρά και συνέχεια κάνουν πράγματα» κατέληξε η Eilish.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη