Emilia Clarke: «Τότε κατάλαβα πως είχα πάθει ζημιά στον εγκέφαλο»

emilia-clarke
ΤΡΙΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η ηθοποιός μοιράστηκε φωτογραφίες από την νοσηλεία της για ανευρύσματα που υπέστη στα γυρίσματα του «Game Of Thrones».

Η πρωταγωνίστρια του «Game Of Thrones», Emilia Clarke, πρόσφατα μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τον Φεβρουάριο του 2011. Η 33χρονη ηθοποιός τότε είχε χρειαστεί να κάνει χειρουργική επέμβαση λόγω δύο ανευρυσμάτων που υπέστη κατά τη διάρκεια την γυρισμάτων της επικής σειράς φαντασίας του HBO.

Σε μια νέα συνέντευξη στην εκπομπή «Sunday Morning» του CBS, η Clarke έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις περιπέτειες με την υγεία της, ενώ μοιράστηκε φωτογραφίες από τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο. Σε μια από τις φωτογραφίες, η ηθοποιός είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι κρατώντας το κινητό τηλέφωνό της, στο οποίο διακρίνεται ο κόκκινος δράκος του οίκου Targaryen, ενώ στην άλλη κοιτά στον φακό της κάμερας έχοντας ένα σωληνάκι στο κεφάλι της.

YouTube

Όπως εξήγησε η Clarke, αντιλήφθηκε πως έχει κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο όταν ήταν στο γυμναστήριο και άρχισε να νιώθει έντονους πόνους στο κεφάλι τους οποίους παρομοίωσε με «ένα λαστιχάκι που απλά έσπασε». Στη συνέχεια ένιωθε «τεράστια πίεση» και δεν μπορούσε να σταθεί όρθια ή να περπατήσει. «Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως είχα πάθει ζημιά στον εγκέφαλο» τόνισε η Clarke.

Η ηθοποιός διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά το πρώτο ανεύρυσμα και οι γιατροί την ενημέρωσαν πως έπασχε από υποαραχνοειδή αιμορραγία – μια σπάνια μορφή εγκεφαλικού επεισοδίου που προκαλείται από αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειάς της, η Clarke ανακοίνωσε τη δημιουργία της φιλανθρωπικής οργάνωσης SameYou, η οποία έχει στόχο να στηρίξει νεαρούς ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια. Όπως υπογράμμισε η ίδια, σκοπεύει να αφοσιωθεί «ψυχή τε και σώματι» για να βελτιωθεί η φροντίδα που παρέχεται σε όσους αναρρώνουν από εγκεφαλικά τραύματα.

Δείτε τη συνέντευξη της Emilia Clarke