Βρέθηκε σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση των Beatles

the-beatles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Τα «Σκαθάρια» ερμήνευσαν το «Paperback Writer» στην εβδομαδιαία μουσική εκπομπή του BBC «Top Of The Pops» το καλοκαίρι του 1966.

Σε ένα παζάρι βρέθηκε ένα σπάνιο βίντεο μιας τηλεοπτικής εμφάνισης των Beatles στην τηλεοπτική εκπομπή «Top Of The Pops» στις 16 Ιουνίου 1966. Το βουβό βίντεο δέκα δευτερολέπτων δείχνει τα «Σκαθάρια» να παίζουν playback το «Paperback Writer» στην εκπομπή του BBC, το οποίο δεν είχε κρατήσει αντίγραφα της εκπομπής.

Δείτε το σπάνιο βίντεο των Beatles στο «Top Of The Pops»

Ευτυχώς για τους συλλέκτες των Beatles, μια οικογένεια από το Λίβερπουλ έτυχε να καταγράψει την ερμηνεία των Beatles στην τηλεόραση με μια κάμερα 8 χιλιοστών. Η ταινία βρέθηκε στα χέρια μιας συλλέκτριας από το Μεξικό, ο οποία με την σειρά της το έστειλε στην Kaleidoscope, η οποία ειδικεύεται στην καταγραφή σπάνιου τηλεοπτικού υλικού.

BBC

Αυτό που ξεχωρίζει την συγκεκριμένη ερμηνεία των Beatles στο «Top Of The Pops», είναι πως ήταν η μόνη φορά που εμφανίστηκαν ζωντανά στην εκπομπή του BBC, σε αντίθεση με όλες τις άλλες που ήταν μαγνητοσκοπημένες.

«Εάν είστε οπαδοί των Beatles, πρόκειται για άγιο δισκοπότηρο. Ο κόσμος πίστεψε πως είχε χαθεί για πάντα, επειδή δεν κρατήθηκε αντίγραφο σε κασέτα το 1966. Η εύρεση [του υλικού] μετά από όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκπληκτική» σχολίασε ο Chris Perry της Kaleidoscope στο BBC.