Warner Brothers εναντίον Donald Trump λόγω του «Σκοτεινού Ιππότη»

donald-trump-batman
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάστηκε να αποσύρει νέο προεκλογικό σποτ όπου χρησιμοποίησε μουσική του Hans Zimmer χωρίς άδεια.

Ο Donald Trump αναγκάστηκε να αποσύρει ένα νέο προεκλογικό διαφημιστικό του, επειδή χρησιμοποίησε μουσική που έγραψε ο Hans Zimmer για την ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» χωρίς να έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια της Warner Brothers.

Στο δίλεπτο βίντεο ακουγόταν το κομμάτι «Why Do We Fall?» καθώς απαριθμούνται τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Trump από το 2016. «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε χλευάζουν, μετά σε αποκαλούν ρατσιστή. Donald J. Trump. Η ψήφος σας. Τους διαψεύσατε όλους. Trump: Η μεγάλη νίκη. 2020» κατέληγε το βίντεο με έναν δραματικό τόνο.

Δυστυχώς όμως για τον Trump το βίντεο δεν έμεινε για πολύ στο αέρα και πατώντας τον σύνδεσμο στο tweet, οι χρήστες ενημερώνονται πως δεν ήταν πια διαθέσιμο λόγω αναφοράς από τον κάτοχο των σχετικών πνευματικών δικαιωμάτων. Πλέον έχει κατέβει και η αρχική ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου. Εκπρόσωπος του χολιγουντιανού στούντιο επιβεβαίωσε πως δεν έχει δοθεί η σχετική άδεια στο επιτελείο του Donald Trump και πως η νομική υπηρεσία της Warner Brothers ενήργησε ώστε να αφαιρεθεί το βίντεο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει μουσικής φύσεως προβλήματα στην προεκλογική εκστρατεία του. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν ξεκαθαρίσει δημόσια πως δεν επιτρέπουν στον Donald Trump να χρησιμοποιεί τη μουσική τους στις πολιτικές συγκεντρώσεις του, ενώ δυσκολεύτηκε να βρει μουσικούς για την τελετή ορκωμοσίας του στον Λευκό Οίκο.