Σκληραίνει η κόντρα Johnny Depp-Amber Heard

amber-heard-Johnny-depp Richard Young
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο χολιγουντιανός αστέρας αξιώνει 50 εκατομμύρια δολάρια από την πρώην σύζυγο του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Johnny Depp κατέθεσε μήνυση κατά της Amber Heard όπου αξιώνει 50 εκατομμύρια δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ενός άρθρου που έγραψε για την Washington Post με θέμα την ενδοοικογενειακή βία. Η Heard έχει ζητήσει να απορριφθεί η μήνυση, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς της πως έπεσε θύμα κακοποίησης πριν και κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Depp.

Στην ακροαματική διαδικασία η πλευρά της Heard κατέθεσε φωτογραφίες με μελανιές και ουλές στα χέρια της, ζημιές που φέρεται να προκάλεσε ο Depp στο σπίτι τους, αλλά και αντίγραφα μηνυμάτων και αποσπάσματα από την αίτηση διαζυγίου, όπου περιέγραφε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

BFA/REX/Shutterstock / John Salangsang

Η Amber Heard κατηγόρησε για πρώτη φορά τον Johnny Depp για ενδοοικογενειακή βία τον Μάιο του 2017, περίπου ένα χρόνο μετά τον γάμο τους.

«Ο Johnny Depp κακοποίησε σωματικά και λεκτικά την Amber Heard. Μετά το διαζύγιό τους, ο κ. Depp συνέχισε να παρενοχλεί δημοσίως την κ. Heard και επιχείρησε να χειραγωγήσει τον κόσμο αρνούμενος την κακοποίηση. Έχει έρθει ο καιρός να σταματήσει άθλια συμπεριφορά τού κ. Depp» δήλωσε ο δικηγόρος της Heard.

Στην μήνυσή του ο Depp επανέλαβε εκ νέου πως οι ισχυρισμοί για ενδοοικογενειακή βία είναι «κατηγορηματικά και αποδεδειγμένα ψευδείς», ενώ εκτίμησε πως «ήταν μέρος μιας περίτεχνης απάτης» που είχε απώτερο σκοπό τη δημιουργία «θετικής δημοσιότητας» για να βελτιώσει την καριέρα της πρώην συζύγου του.

REX/Shutterstock / Andrea Raffin

Ο Johnny Depp θεωρεί πως οι «κατηγορηματικά και αποδεδειγμένα ψευδείς», ισχυρισμοί της Heard του στοίχισαν τον ρόλο του ως Jack Sparrow στους «Πειρατές της Καραϊβικής».

Η Heard δεν αναφέρθηκε ευθέως στον Depp στο άρθρο της για την εφημερίδα, όμως μίλησε για τις δυσκολίες και την κατακραυγή που αντιμετωπίζουν όσοι μιλήσουν για την ενδοοικογενειακή βία. «Μίλησα ανοιχτά κατά της σεξουαλικής βίας και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας» έγραψε η Heard, εξηγώντας πως ένιωσε σαν να «βρισκόταν σε δικαστήριο κοινής γνώμης». Ο Depp πάντως θεωρεί ότι η Heard αναφερόταν στον ίδιο και πως οι ισχυρισμοί της έχουν βλάψει την καριέρα του, προβάλλοντας ως παράδειγμα την απόλυσή του από το franchise των «Πειρατών της Καραϊβικής».