Μια μαύρη τρύπα για τον Chris Cornell

soundgarden-matt-cameron-chris-cornell-ben-shepherd Robert E. Klein
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Οπαδοί του frontman των Soundgarden και Audioslave θέλουν να τιμήσουν τον μουσικό που έγραψε το «Black Hole Sun».

Την περασμένη εβδομάδα αστρονόμοι ανακοίνωσαν πως κατάφεραν για πρώτη φορά να φωτογραφήσουν μια μαύρη τρύπα, στον γαλαξία Μessier 87 σε απόσταση 53,5 εκατομμυρίων ετών φωτός μακριά από τη Γη.  Σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις, το ουράνιο σώμα έχει μάζα 6,5 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του άστρου στο ηλιακό σύστημά μας και θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες στο γνωστό σύμπαν.

Event Horizon Telescope

Η γιγάντια μαύρη τρύπα βρίσκεται 53,5 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τον γαλαξία μας.

Πέραν της κωδικής ονομασίας «M87*», η μαύρη τρύπα δεν έχει πάρει κάποιο όνομα και, όπως είναι αναμενόμενο, ήδη έχουν γίνουν πολλές προτάσεις προς την επιστημονική κοινότητα. Ένας γλωσσολόγος από το πανεπιστήμιο της Χαβάης έχει προτείνει την ονομασία «Pōwehi», η οποία μεταφράζεται ως «υπέροχη σκοτεινή πηγή της ατέλειωτης δημιουργίας» στην χαβανέζικη γλώσσα. Μια θαυμάστρια του Chris Cornell όμως έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία, ώστε το ουράνιο σώμα να πάρει το όνομα του Αμερικάνου μουσικού.

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που χάσαμε τον Chris Cornell. Ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής των Soundgarden και Audioslave, αλλά πάνω από όλα η φωνής μιας ολόκληρης γενιάς. Το “Black Hole Sun” που έγραψε ο Chris Cornell είναι αναμφίβολα το πιο αναγνωρίσιμο και δημοφιλές τραγούδι των Soundgarden και ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια των 1990s» γράφει η Guiliana Jarrin στη διαδικτυακή εκστρατεία της.

YouTube

To «Black Hole Sun» των Soundgarden είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια των 1990s.

Για τον λόγο αυτό και για την «τεράστια επίδραση του Chris Cornell στη ζωή τόσων πολλών και τη μουσική», η Jarrin ζητά από όλους τους αστρονόμους και επιστήμονες που ενεπλάκησαν σε αυτή την ανακάλυψη να δώσουν το όνομα του Chris Cornell στην μαύρη τρύπα. «Αυτός θα ήταν ένας «σουρεαλιστικός» και απίστευτος τρόπος να τιμηθεί η ζωή και η συνεισφορά του στη μουσική» καταλήγει η Jarrin.