Dua Lipa για την ανισότητα των φύλων: «Στον χώρο δεν μας έπαιρναν στα σοβαρά»

dua-lipa Luc Coiffait
ΤΡΙΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια μοιράστηκε τις σκέψεις της για την ανισότητα των φύλων στην βιομηχανία της μουσικής.

Με αφορμή τα πολύκροτα σκάνδαλα στον χώρο του θεάματος, η δημόσια συζήτηση σχετικά με την ισότητα των φύλων στη βιομηχανία της μουσικής και του κινηματογράφου έχει εντατικοποιηθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επέλθει αλλαγές. Σε μια νέα συνέντευξή της για την βρετανική έκδοση του περιοδικού Vogue, η Dua Lipa μοιράστηκε τις σκέψεις της σχετικά με τις αλλαγές, αλλά και τις ελπίδες της για το μέλλον.

«Ο κόσμος σιγά σιγά αρχίζει να αντιλαμβάνεται το γεγονός πως δεν έχει να κάνει με το ότι δεν δουλεύαμε σκληρά ή δεν σπρώχναμε τους εαυτούς μας για να πάμε μπροστά. Απλά δεν μας έπαιρναν σοβαρά ή δεν μας έδιναν ευκαιρίες» δήλωσε η Dua Lipa.

Όπως εξήγησε όμως στν συνέχεια, η κατάσταση έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα και εξέφρασε την ελπίδα «στα επόμενα χρόνια να φέρουμε ακόμα περισσότερα ψήγματα [αλλαγής], ώστε να φτάσουμε στο σημείο να νιώθουμε ίσες με τους άνδρες και πως θα έχουμε ίσες ευκαιρίες». Καταλήγοντας, η Βρετανίδα τραγουδίστρια εκτίμησε πως «έχει να κάνει με τον κόσμο να μην αντιμετωπίζει σκληρά τις γυναίκες επειδή θέλουμε να είμαστε ο εαυτός μας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Dua Lipa μιλά ανοιχτά για την ανισότητα των φύλων στη βιομηχανία του θεάματος, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο κατέκρινε τον τότε πρόεδρο των Grammy, Neil Portnow, για αμφιλεγόμενες δηλώσεις σχετικά με τις «προσπάθειες» που καταβάλουν οι γυναίκες στη μουσική.

REX/Shutterstock

Καθώς παραλάμβανε το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη, η Lipa τόνισε πως νιώθει μεγάλη τιμή που βρέθηκε υποψήφια με τόσες άλλες εκπληκτικές γυναίκες και ότι «μάλλον φέτος βγήκαμε μπροστά», απαντώντας στον Portnow. Αργότερα η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως δεν είχε σχεδιάσει να αναφερθεί στον Portnow, αλλά ένιωσε πως έπραξε σωστά.