Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του νέου «Dune»

dune-1984
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Timothée Chalamet και Josh Brolin πρωταγωνιστούν στη νέα μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας.

Τα γυρίσματα της νέας μεταφοράς του «Dune» σε σκηνοθεσία του Denis Villeneuve με τον Timothée Chalamet και τον Josh Brolin στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν ξεκινήσει. Οι δύο ηθοποιοί μοιράστηκαν έδωσαν στους θαυμαστές τους μια πρώτη ματιά από τα γυρίσματα της ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Ο Brolin, ο οποίος ενσαρκώνει τον Gurney Halleck μοιράστηκε ένα μικρό βίντεο από το σετ, ενώ ο Chalamet, ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο του Paul Atreides ανέβασε στο Instagram ένα σύντομο βίντεο από τα γυρίσματα στην έρημο.

Το «Dune» διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια στο μέλλον και επικεντρώνεται στους πολέμους μεταξύ φατριών σε πλανήτες μακριά από τη Γη, καθώς και ένα ισχυρό ναρκωτικό – το spice – που δίνει στους χρήστες του μεγαλύτερη ευεξία, μακροζωία και ενισχυμένες αισθήσεις, μεταξύ άλλων. Ο David Lynch γύρισε μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Frank Herbert το 1984, την οποία όμως ο σκηνοθέτης αποκήρυξε λόγω σοβαρών διαφορών με τους παραγωγούς.

Ο Kyle MacLachlan είχε ενσαρκώσει τον ρόλο του Paul Atreides στην ταινία του Lynch.

Η νέα μεταφορά από τον Villeneuve θα αποτελείται από δύο ταινίες, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2020. Πλάι στους Brolin και Chamalet θα εμφανιστούν επίσης οι Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Oscar Isaac και Zendaya.