Αμφίδρομες σχέσεις «Star Wars» και «Game Of Thrones»

george-lucas Jordan Strauss
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο George Lucas βοήθησε στη σκηνοθεσία του πρώτου επεισοδίου της όγδοης σεζόν του «Game Of Thrones».

Τον περασμένο χειμώνα ανακοινώθηκε πως οι δημιουργοί της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Game Of Thrones» έφτασαν σε συμφωνία με την Disney για την παραγωγή μιας σειράς ταινιών «Star Wars». Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι ταινίες αυτές θα διαδραματίζονται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα των τριλογιών και θα καλύπτουν την αρχαία ιστορία των Jedi και Sith στον μακρινό γαλαξία πριν την ίδρυση της γαλαξιακής Αυτοκρατορίας.

HBO

Όπως έγινε γνωστό όμως από ένα βίντεο για τα γυρίσματα του όγδοου κύκλου του «Game Of Thrones», η σχέση των δύο franchise είναι αμφίδρομη, αφού ο George Lucas βοήθησε στην σκηνοθεσία του πρώτου επεισοδίου που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα. «Όταν μάθαμε πως ο George Lucas ήθελε να μας επισκεφτεί, σκεφτήκαμε μήπως ήταν φάρσα. Είμασταν πραγματικά ενθουσιασμένοι, αλλά και αγχωμένοι επειδή είναι ο George Lucas» αναφέρει χαρακτηριστικά ο David Benioff.

Δείτε το βίντεο του ΗΒΟ από τα γυρίσματα του «Game Of Thrones» με τον George Lucas

HBO

Το βίντεο δείχνει τον δημιουργό των «Star Wars» και «Ιντιάνα Τζόουνς» να συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη David Nutter, ο οποίος δήλωσε κατενθουσιασμένος για την εμπειρία. Σε άλλο σημείο του βίντεο ο Lucas δίνει κατευθύνσεις στην Emilia Clarke και τον Kit Harington, λέγοντας στον δεύτερο «δεν έχω κατευθύνσεις για σένα, δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά για σένα, δεν με ενδιαφέρει τι θα σου συμβεί».