Ο Robert De Niro χαρακτήρισε «επίδοξο γκάνγκστερ» και «βαρίδι» τον Donald Trump

trump-deniro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει δώσει «ευκαιρίες» στον Αμερικάνο πρόεδρο, ο οποίος όμως έχει αποδείξει πως είναι «απολύτως αποτυχημένος».

Ο Donald Trump βρέθηκε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο του Robert De Niro, ο οποίος χαρακτήρισε «επίδοξο γκάνγκστερ» τον Αμερικάνο πρόεδρο σε μια νέα τηλεοπτική εμφάνιση του. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έκανε την επίμαχη δήλωση στην εκπομπή του Stephen Colbert, όπου βρέθηκε για να συζητήσει τον ρόλο του στον «Ιρλανδό» του Martin Scorsese.

 «Στον κόσμο αρέσει ο τύπος του εκτός νόμου, αν και τώρα στον Λευκό Οίκο έχουμε έναν επίδοξο γκάνγκστερ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο De Niro, ο οποίος στη συνέχει αποκάλεσε τον Trump «βαρίδι». Ο ηθοποιός όμως δεν έμεινε εκεί και εξήγησε πως «ακόμα και οι γκάνγκστερ έχουν αξίες και έχουν ηθικές. Έχουν έναν κώδικα και ξέρεις πως όταν δίνεις τον λόγο σου σε κάποιον, είναι ο λόγος σου γιατί το μόνο που έχεις είναι ο λόγος σου. Αυτός ο τύπος δεν ξέρει καν τι σημαίνει».

Όταν ο παρουσιαστής ρώτησε τον De Niro εάν έχει δώσει «μια ευκαιρία» στον Trump, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός απάντησε πως το έχει ήδη κάνει, αλλά πιστεύει πως ο Αμερικάνος πρόεδρος έχει «αποδείξει πως είναι απόλυτα αποτυχημένος».

Ο Trump έχει απαντήσει στην κριτική του De Niro στο παρελθόν, χαρακτηρίζοντάς τον στο Twitter ως «ένα άτομο με πολύ χαμηλή νοημοσύνη». Ο ηθοποιός στη συνέχεια αποκάλεσε τον Trump «ρατσιστή» και τον συνέκρινε με τον Adolf Hitler και τον Benito Mussolini.

«Αν περάσει το δικό του, θα αυτή η χώρα θα καταλήξει σε μια πολύ άσχημη κατάσταση. Όπως καταλαβαίνω, ο κόσμος γελούσε με τον Hitler. Όλοι μοιάζουν αστείοι. Ο Hitler έμοιαζε αστείος, ο Mussolini έμοιαζε αστείος και άλλοι δικτάτορες και τύραννοι έμοιαζαν αστείοι» δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξη του στον Guardian.